Mijn vrouw-zijn

Omdat ik niet de enige ben die af en toe wat te melden heeft, bied ik ook graag anderen de ruimte om hun schrijfsels met het publiek te delen. Deze keer de beurt aan Marieke. Marieke is overigens nog op zoek naar een baan in de communicatie, dus als je wat weet…

“Wat doe je als je jezelf geen vrouw vindt, maar je toch een vrouwenblog wilt schrijven? Dan ga je op zoek naar je vrouwelijk zelf.

Een paar dagen geleden deed Anneliesje via Twitter een oproep voor een gastblogger om een vrouwenblog te schrijven. Vol enthousiasme reageerde ik. Helaas bedacht ik me pas daarna dat ik dan ook over een vrouwenonderwerp moest schrijven. Niet zo slim, als je jezelf niet ziet als een typische vrouw ziet. Voor deze blog moest ik dus echt op zoek naar ‘my feminine side’.

Als meisje was ik geen paardenmeisje of balletmeisje. Al heb ik wel op ballet gezeten. Ik las liever boeken en speelde buiten met jongens. Als ik een rok droeg, dan bleef die achter mijn zadel of in de bosjes hangen, dus dat was geen succes. En vlechtjes had ik ook al niet. Geen echt meisje-meisje dus.

Op de middelbare school hoorde ik niet echt bij de meidengroepjes. Ik hoorde meer bij de buitenbeentjes, de nerds. Ik vond het heerlijk om te discussiëren in de pauze. Ik speelde zelfs kaartspelletjes met de jongens in de tussenuren.

Een paar jaar later woon ik inmiddels samen met mijn vriend en heb ik een huisje-boompje-beestje-leventje. Ik werk fulltime en heb dus niet echt de tijd om de ideale huisvrouw uit te hangen. Maar ik heb zo af en toe mijn ‘schoonmaakwoede-aanvallen’. Daarnaast zorg ik dat er bloemen in het huis zijn. Verse, of op de kussentjes en lampenkappen. En voor verjaardagen bak ik zelf heerlijke taarten en cupcakes, waar ik me echt op kan verheugen!

En het ergste van allemaal: net als Anneliesje, sterker nog, door Anneliesje, heb ik een nagellakverslaving ontwikkeld! Ik heb een regenboog aan kleurtjes en spreek zelfs het jargon. Ik kan ook geen drogisterij voorbij lopen zonder te aarzelen om naar binnen te gaan.

Ik was misschien wel geen meisje-meisje, en ben ook geen ideale huisvrouw. Maar ik heb toch op ballet gezeten, en doe toch wel iets aan het huishouden. Ik doe zelfs mee aan de ‘vrouwelijke uiterlijkheden’ met make-up en nagellak. Volgens mij ben ik dus meer vrouw dan ik ooit dacht. Misschien is het toch maar eens tijd om mezelf lekker te laten verwennen bij een schoonheidsspecialiste of mezelf flink te buiten te gaan aan kleding…”

Marieke de Vries is 26 jaar oud en druk met een opleiding communicatie. Daarnaast is ze hard op zoek naar een baan als allround communicatie medewerker. Samen met haar vriend en hun 2 katten woont ze in Amersfoort. In haar vrije tijd roeit ze. Daarnaast vindt ze ook nog tijd om actief te zijn op Twitter.

Author Description

Als gastblogger kun je een bijdrage leveren aan deze site. De enige voorwaarden: dat het onderwerp bij VG past en dat het om unieke content gaat. Voor meer informatie kun je mailen naar info [at] verrassendgenoeg.nl

5 Responses to “Mijn vrouw-zijn”

 1. 21/04/2012

  Annelies Reply

  Hee Marieke, leuk dat je je verhaal wilde delen! Ik herken er veel in, ik vond buiten spelen en met de jongens meedoen ook leuker dan paardrijden of verkleedpartijtjes. Bij mij is de nagellakverslaving ook nog niet zo lang een ding, en overige make-up moet ik nog leren gebruiken (behalve mascara, oogpotlood en oogschaduw).
  Ben benieuwd of meer lezers zich hierin herkennen. Of dat ze juist altijd meisje-meisje waren maar nu juist niet meer zo…

 2. 22/04/2012

  Helene Reply

  Leuk stukje!

 3. 24/04/2012

  Perelmerel Reply

  Leuk stukkie! Herken het ook helemaaaaal niet 0:-) ~staart naar haar afgebladderde nagellak en bedenkt zich dat de velgen van de auto nog geverfd moeten worden~

 4. 27/04/2012

  suzanne Reply

  Het is een leuk stuk verhaal en je opleiding in communicatie zal jou zeker een baan waard zijn als
  allround communicatie medewerker.

 5. 16/08/2012

  andrea Reply

  Leuk verhaal dit. Ik herken mezelf hier wel in en vond het erg grappig om te lezen! Mijn beste vriendinnetje is binnenkort jarig en wordt 25. Wel een leeftijd om het groots te vieren vind ik. Dus ik organiseer een surprise party voor al haar met al haar vriendinnen. Het wordt een echte ‘meiden dag’
  Laat nu flyers drukken om aan iedereen uit te delen voor het grote feest! Hopelijk vindt ze het leuk :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*