Filmreview – The Mechanic (2011)

Ik heb nou eenmaal beloofd dat ik meer mijn mening ging geven op dit blog en dat betekent dus ook reviews schrijven. En aangezien ik graag films kijk, is het geen straf om stukjes te tikken over nieuwe films. Afgelopen weekend heb ik The Mechanic gezien.

The Mechanic (2011) is een remake van The Mechanic uit 1972. De personages zijn hetzelfde, evenals het verhaal, maar bij gebrek aan de film uit 1972 kan ik de films niet vergelijken. Maar een film met Jason Statham, dat moet geheid een goeie film zijn. En dat klopt wel aardig.

De plot

Het verhaal is als volgt: Arthur Bishop is een huurmoordenaar. Hij werkt voor een organisatie die hem inhuurt om zonder vragen te stellen en zonder sporen achter te laten iemand om het leven te brengen. En dat gaat hem vrij goed af. Zijn contactpersoon is Harry McKenna (Donald Sutherland), die hij als enige vertrouwt. Hij krijgt de opdracht om Harry McKenna te vermoorden, wat hem op zich prima lukt, maar daarna komt hij erachter dat hij erin is geluisd.

Ondertussen komt hij de zoon van McKenna weer tegen, Steve (Ben Foster), en die wil wraak nemen op de moordenaar van zijn vader. Niet wetende dat Bishop de moordenaar is, vraagt hij hem om hem de fijne kneepjes van het vak bij te leren. Steve blijkt een goede leerling, na wat kleine foutjes. Samen doen ze een paar klusjes. Gaandeweg begint Steve echter iets te vermoeden. Check de trailer:

Goed verhaal

Hoe het afloopt moet je natuurlijk zelf gaan zien. De film zelf vond ik vrij braaf. Er zit weinig echte spanning in, maar toch houdt het verhaal je goed bezig. Er zitten iedere keer weer wel onverwachte elementen in. De portie geweld is goed aanwezig, maar dan wel het soort dat goed gepland en uitgedokterd is. Het draait puur om het verhaal en voor de kijker om de vraag of Steve McKenna erachter gaat komen wat Bishop heeft gedaan en hoe hij dat dan op gaat lossen. De kijker wordt maar weinig afgeleid door echt grof geweld en naakte vrouwen. In plaats daarvan moet je het doen met mooie wapens, auto’s en strakke actie. En dat kijkt best lekker, dat moet gezegd. Bovendien, en dat moet gezegd, doet Jason Statham het heel niet slecht op het doek ;-). Vrouwendingetje…

De afloop van de film is echt briljanter dan je zou denken. Echt dat je denkt: wow, dit is meesterlijk! Gewoon VET, met hoofdletters. Deze film is bovendien op het lijf van Statham geschreven, die een soortgelijke rol in The Transporter ook met verve vervulde. Cool, mysterieus, eerlijk, en toegegeven: met mooie spieren.

Dus ik zeg: ga die film zien, reserveren kan bij Pathé ;-). Cijfer: 7,5 (die 6.6 op Imdb.com vind ik erg onterecht).

Annelies Verhelst (105 Posts)

Annelies bewijst graag dat techniek niet moeilijk hoeft te zijn en is dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken, boeken lezen, films en series kijken, eindeloos nerden en meer. Baas van intogadgets.nl, heeft ooit Verrassendgenoeg.nl opgericht, bijna altijd online en heeft over alles een mening. Heeft óók gewoon een vaste baan...


Author Description

Annelies bewijst graag dat techniek niet moeilijk hoeft te zijn en is dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken, boeken lezen, films en series kijken, eindeloos nerden en meer. Baas van intogadgets.nl, heeft ooit Verrassendgenoeg.nl opgericht, bijna altijd online en heeft over alles een mening. Heeft óók gewoon een vaste baan...

5 Responses to “Filmreview – The Mechanic (2011)”

 1. 02/04/2011

  Michel Reply

  Fan van films en dan met name thrillers / actie en na aanleiding van je review eens de film gaan bekijken. Persoonlijk vond ik het toch wat tegenvallen :-( het bleef erg oppervlakkig, zat weinig diepgang in. Het einde was wel aardig bedacht maar de afloop van de scene bij het benzinestation was voorspelbaar, de platenspeler en de auto dan weer niet. (ik probeer dan ook weer niet teveel te verklappen :-) ) Kan me wel voorstellen dat voor de dames Jason Statham vermakelijk is… Ik ga met IMDB mee, een 6.5.

 2. 02/04/2011

  Michel Reply

  Overigens een aanrader: 127 hours. Ondanks dat je het einde al kent blijft de film spannend en meeslepend.

 3. 27/08/2011

  *weggemaakt* Reply

  Bedankt voor de review. Vind Jason Statham een fijne acteur, maar de films waarin hij speelt hebben vaak teveel van elkaar weg vind ik. Beetje over the top, hij komt er altijd wel uit, Bruce Willis in Die hard-achtig. Dit ziet er wel wat realistischer uit.

 4. 18/05/2012

  Emile Reply

  Persoonlijk vond ik t ook erg tegenvallen. Maar Statham staat wel altijd garant voor spektakel :)

 5. 23/05/2012

  Annelies Reply

  Haha ja, Statham en spektakel horen bij elkaar. Geloof dat er nu weer een nieuwe film van hem in de bioscoop is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*