Het perfecte feestjurkje (voor 365 dagen)

Kerst zit er al weer op en Oud & Nieuw staat voor de deur. Tijd voor een korte terugblik én een blik vooruit, inclusief stylingtips voor het perfecte feestjurkje en hoe je deze ook de overige 363 dagen kunt dragen. 

Kerst is voorbij gevlogen. Op kerstavond hadden vriendlief en ik lang in de keuken gestaan om een voortreffelijk diner voor ons twee bij kaarslicht te bereiden. Eerste Kerstdag ging ik naar mijn ouders toe waar zussen, mannen en mijn kleine grote vriendin ook kwamen. Heel veel lekker eten en gezelligheid; precies zoals kerst hoort te zijn. Op Tweede Kerstdag deden we het rustig aan en hebben we behalve Netflix, een boswandeling en hapjes & drankjes weinig gedaan. Stiekem ook best lekker.

En nu is het alweer de eennalaatste dag van 2017. Stiekem vind ik dat altijd een beetje vreemd, een heel jaar dat afgesloten wordt en een nieuw jaar dat staat te trappelen om zijn intrede te doen. Morgen vieren we Oud & Nieuw thuis met vrienden en uiteraard hoort daar ook weer een klein feestje bij met muziek, gezelligheid, versnaperingen én een feestoutfit.

Mijn feestoutfit

Ik koos dit jaar een gebreid jurkje van VILA met subtiele glitters en een rugdecolleté uit tussen de vele mooie feestjurken bij Otto. Ideaal aan dit jurkje is dat je er heel veel kanten mee op kan. Zo droeg ik hem Kerstavond als jurkje, tweede Kerstdag als top met een leren rokje en morgen combineer ik hem met een paillettenrokje voor extra glitters. Zo kan ik met één nieuw item eindeloos combineren zonder dat ik voor dezelfde look hoef te kiezen.

Zelf vind ik het altijd best zonde als je een mooi jurkje hebt voor de feestdagen die de rest van het jaar niet gedragen wordt. Daarom hierbij een paar stylingtips om feestitem vaker dan die ene keer per jaar te dragen:

  • Maak van je jurkje een top door er een rok overheen te dragen. Kies voor een leren rok voor een stoer effect of ga juist voor pailletten voor extra glam.
  • Met een mooie basic blazer zorg je ervoor dat je feestoutfit ook geschikt is voor andere gelegenheden. Je toont iets minder glitters, maar bent minstens net zo mooi.
  • Schoenen en accessoires doen heel veel voor je outfit. Door hoge hakken en veel grote accessoires te dragen val je lekker op tijdens een feestje. Met klassieke zwarte laarsjes en kleine sieraden maak je je look een stuk rustiger.

Fijne jaarwisseling en tot 2018! <3

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Het perfecte feestjurkje (voor 365 dagen)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*