Outfits voor naar kantoor

Shoppen is toch wat anders geworden nu je een kantoorbaan hebt. Vooral voor de zomer betrapte ik mezelf er op dat ik héél veel kleding heb voor vrije tijd, vakantie en de weekenden, maar weinig outfits die ik ook naar kantoor aan kon. Nu loop ik er altijd wel redelijk netjes bij, begrijp me niet verkeerd, maar naar werk draag ik geen korte broeken, rokken of jurken. Tijd dus voor een artikel over business mode want er zijn gelukkig nog heel veel andere leuke mogelijkheden, ook in de zomer. 

Met goede business mode zet je meteen een indruk neer. Vooral in meetings vind ik dit een pluspunt, want je geeft direct een signaal af. Helemaal wanneer je nog wat jong oogt, kan een serieuze look het verschil maken. Zo voel je je direct een stuk zelfverzekerder en hiermee scoor je natuurlijk direct punten want dan straal je dit ook uit. Ook erg belangrijk voor een sollicitatiegesprek! Ik deel hieronder mijn vijf favoriete items met je.

Het pak 

Sinds kort heb ik een pak aangeschaft en dit is absoluut een aanrader. Ik ging voor een baby blauwe kleur zodat het nog wel een beetje speels is en niet meteen too much. Ook erg fijn dat je ‘s ochtends niet hoeft na te denken wat je met wat combineert, want het pak is direct compleet. De ene keer draag ik er sneakers onder en wanneer ik voor netjes ga, pak ik mijn zwarte loafers erbij.

De kokerrok

Korte rokjes zijn dan misschien geen optie meer (voor mij, naar werk), maar de kokerrok is een heel goed alternatief. Ik heb er inmiddels een aantal in mijn kast liggen want ze zitten lekker en geven je zeker die girlboss boost. Ook leuk: een leren variant, om net even een wat stoerdere look te creëren.

Blouses 

Tja, van blouses kun je er écht niet genoeg van hebben wat mij betreft. Ik draag ze het hele jaar door en de combinaties zijn eindeloos. Kies voor een paar blouses in neutrale kleuren en een paar met dessins. Zo heb ik er eentje met streepjes, met schorpioenen en een panterprint. Een tikje speels, maar door het model toch ook heel netjes.

Blazers 

Nóg zo’n item waar ik verslaafd aan ben vanwege het gemak. Een blazer is een veelzijdig kledingstuk. Combineer met een jeans voor een nonchalanter effect en draag ze met een pantalon en blouse voor een outfit om door een ringetje te halen. JA, ook dit item is helemaal girlboss proof!

Loafers

Ik draag zelden hakken en merkte dat ik een tijdje vastliep qua schoenen. Sandaaltjes vind ik vaak net niet gekleed genoeg en sneakers zijn natuurlijk ook vrij casual. Maar ik heb de perfect oplossing! Loafers zijn ideaal; ze zitten lekker en zijn heel goed te combineren met vrijwel alle outfits.

Wat draag jij graag naar kantoor?

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Outfits voor naar kantoor”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*