5 x Lente in huis

Het zonnetje doet al lange tijd hard haar best en daar knappen we massaal van op. Even een terrasje pakken, barbecuen, bootje varen en ‘s avonds buiten kunnen eten. Na het werk nog tot laat in de tuin kunnen zitten en ieder weekend voelt nu een beetje als een mini vakantie. Ook in huis vind ik het belangrijk om de zomer naar binnen te halen. Hoe? Dat lees je in deze vijf tips.

1. Grote schoonmaak

Nee leuk is het zeker niet. Tenminste, dat vind ik niet. Maar het gevoel ná die tijd is bijzonder aangenaam. Samen is het overigens 2x zo snel gedaan dus met een goede taakverdeling ben je slechts een paar uurtjes kwijt. Kun je daarna samen proosten op het resultaat en de perfecte basis die je hebt gelegd voor je summer proof interieur!

2. Haal licht in huis

Je kunt heel simpel licht in huis halen door het aanschaffen van een nieuwe lamp, maar je kunt ook kijken naar wat lichte kleuren in je interieur doen. Vervang donkere kussenhoezen bijvoorbeeld eens voor een pastel tinten en vervang een donker kleed voor een lichte variant. In het najaar kun je het gemakkelijk weer omtoveren tot winter proof.

3. Sfeer

Een zomerse sfeer creëren doe ik door een zomerse playlist op te zetten (lepirateradio op Spotify is min grote favoriet) en verse bloemen in huis te halen. Ik word heel blij van een mooi veldboeket, verse tulpen of pioenrozen. Je favoriete mode en woontijdschriften mogen ook zeker niet ontbreken, evenals een verkoelend drankje (of ijsje). Klaar voor het weekend!

4. Grote veranderingen

Ben jij helemaal toe aan iets anders en wil je het groots aanpakken om je huis zomerklaar te maken? Een van de belangrijkste onderdelen van een licht huis vind ik de vloer. Kijk eens naar de mogelijkheden voor een lichte tint laminaatvloer bij Kwantum bijvoorbeeld. Wij zijn dol op onze lichte vloer en in combinatie met een ”Marokkaans” vloerkleed is het ook nog eens heel gezellig en warm.

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “5 x Lente in huis”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*