Binnenkijken: de woonkamer

Gelukkig nieuwjaar! Na een zalige kerstvakantie met fijne feestdagen en een knallend Oud & Nieuw, is het tijd voor 2019. De kerstboom is de deur uit en alleen dat al vind ik genieten. We wonen nu drie weken in ons huis en meteen de tweede dag haalden we de boom in huis, heerlijk om het nu ook zonder boom te zien. Nu is het nóg ruimer en lichter! Tijd voor een kleine sneak peek van onze woonkamer inclusief onze nieuwste aanwinst.

Karakteristiek huis

We vielen als een blok voor dit huis door de karakteristieke elementen. Het huis is begin vorige eeuw gebouwd en heeft prachtige hoge plafonds, veel ramen, glas-in-lood, ensuite deuren, sfeervolle schouw en een houten vloer (wit geverfd door de vorige eigenaar, yay!). Het inrichten ging bijna vanzelf, bijna alles klopte gewoon. We hebben bijna niets nieuws aangeschaft, op de eettafel en een stoel in de woonkamer na.

Stoere twist

Doordat het huis erg licht is en een witte vloer heeft, wilde ik wat meer doen met natuurlijke materialen want hoe mooi staat bamboe en een houtkleur op wit? Heel sfeervol als je het mij vraagt en dus ging ik op zoek naar een fauteuil die hierbij paste. Toen ik deze stoel tegenkwam bij OTTO met een zwart stalen onderstel, was ik verkocht. Juist de combinatie met staal en zwart in ons interieur geeft het huis ook een stoere twist. De naturel kleur rotan was precies wat ik zocht en dus was de keuze snel gemaakt.

Een beetje Bali

Daarnaast doet de stoel mij denken aan Bali, waar we dit soort meubels veel voorbij zagen komen. Na onze geweldige reis in 2017, vind ik een beetje Bali in huis een must. Ik heb de stoel afgestyled met een schapenvachtje en een velvet kussen met palmboom voor een cosy look in de woonkamer. Naast het mooie uiterlijk, zit de stoel ook nog eens erg lekker en dat is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. ;) Tijd voor de foto’s!

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

3 Responses to “Binnenkijken: de woonkamer”

 1. 05/01/2019

  Dionne Reply

  Oooh wauw! Helemaal mijn stijl!

 2. 07/01/2019

  Sammie Reply

  Mooie foto’s en fijn sfeertje!

 3. […] wat wat past bij onze Scandinavische interieur met een industriële touch? Ik bespreek drie trends met je die mijn voorkeur […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*