Alles wat je moet weten over houten jaloezieën

Over een maand is het dan eindelijk zover: dan zitten we bij de notaris en krijgen we de sleutel van ons droomhuis. We kunnen niet wachten en zijn dan ook druk bezig met de voorbereidingen. Ik pin er op los en weet al precies hoe de inrichting eruit komt te zien. Waar we het nog niet direct over uit waren, was de raamdecoratie. Worden het gordijnen, shutters of jaloezieën?

Het is een oud huis met veel karakteristieke elementen zoals hoge ramen en glas-in-lood. Dat is ook echt waar we op verliefd zijn geworden en vinden het dus heel belangrijk om die stijl te bewaren. We vonden houten jaloezieen het beste passen bij het huis qua uitstraling. Benieuwd naar de voordelen van deze raamdecoratie? Lees dan even mee.

Uitstraling

Tja, het oog wil zéker ook wat en dus is het mooi meegenomen dat houten jaloezieën, ook wel houten lamellen genoemd, perfect passen in je interieur. De raamdecoratie is hip, tijdloos en helemaal van deze tijd. Ook heel handig; je stelt ze zelf samen waardoor je tot de perfecte match komt. Kies voor een houtkleur voor een warme uitstraling of ga voor moderne look met een effen kleur.

houten jaloezieën

Privacy

Vanuit de achterkamer (wat de woonkamer wordt) heb je geen enkele inkijk en dus heerlijk veel rust en privacy. De eetkamer ligt echter aan de straatkant en daarom vind ik het wel zo fijn dat raambekleding ook zorgt voor de nodige privacy. Houten jaloezieen zijn hier gelukkig heel geschikt voor door de koorden aan de voor- en achterkant van de lamel zodat ze als een dakpan over elkaar heen vallen voor de optimale privacy.

Combineren

Op dit moment hangen er hele mooie gordijnen in het huis die we gelukkig konden overnemen. Licht transparante, witte gordijnen die in ons geval dienen als extra sfeermaker. Houten lamellen zijn gelukkig goed te combineren met overgordijnen. ‘s Avonds de houtkachel aan, kaarsjes die branden en de gordijnen dicht; genieten van een heerlijk avondje in ons droomhuis!

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Alles wat je moet weten over houten jaloezieën”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*