Huis lenteproof maken

Nee echt leuk is het niet dat het eind april is en het kwik regelmatig rond de tien graden blijft steken. Helaas hebben we geen enkel invloed op wat het weer doet en laten we ons vooral niet druk maken om dingen waar we geen invloed op uit kunnen oefenen. Iets met onnodige energie en negativiteit. Tijd om de lente in huis te halen zodat we tóch een beetje het zomergevoel krijgen!

De zon in huis halen kan natuurlijk door je muur knalgeel te verven, maar gelukkig komen we ook een heel eind met kleine, minder drastische veranderingen. Kosten weinig tijd en het resultaat is groots want je weet he; het zijn de kleine dingen die een mens gelukkig maken.

1. Speel met kleuren

Met nieuwe kleuren kun je een hele andere sfeer creëren in huis. Kies voor frisse kleuren of pasteltinten om het zomergevoel binnenshuis te krijgen. Denk hierbij aan nieuwe kussens op de bank, een klein (of groot) vaasje in een vrolijke kleur of een nieuwe print voor aan de muur. Bij Sweetlivingshop.nl vind je de mooiste accessoires.

2. Creëer hoekjes

Mocht je er de ruimte voor hebben in huis, werkt het verfrissend om hoekjes te creëren. Het grote voordeel aan deze hoekjes is dat je ze met kleine veranderingen steeds een nieuw uiterlijk kunt geven. Je kunt dit per seizoen bijvoorbeeld laten wisselen, van koning Winter tot een paastak en tulpen.

Schermafbeelding 2017-04-21 om 16.20.32

3. Gun jezelf iets nieuws

Zodra er een nieuw seizoen aanbreekt begint het bij mij te kriebelen; ik wil nieuwe woonaccessoires! Vooral op internet kan ik snel slagen bij leuke interieurshops en wacht ik vol spanning af tot de postbode voor de deur staat. Nieuwe items in huis maken mij (hoe materialistisch dit ook klinkt) altijd blij en dus gun ik mezelf regelmatig iets nieuws.

Inspiratie nodig? Denk bijvoorbeeld eens aan deze accessoires:

 • Mooie plant
  Bloemen zijn leuk en er gaat bijna geen week voorbij dat ik niet bij de bloemist sta, maar van planten heb je net iets langer plezier. Bij IKEA hebben ze ook vaak mooi en betaalbaar groen te koop.
 • Koffietafelboek
  Ik hou enorm van boeken met fotografie en styling en schaf dan ook regelmatig een mooi boek aan. Zonde om te verstoppen en dus krijgen ze vaak een mooi plekje op de salon of bijzettafels: een mooie accessoire die je makkelijk afwisselt (of er even bij pakt om inspiratie op te doen!).
 • Klokken
  Schilderijen aan de muur blijf ik een lastig iets vinden en dus zoek ik tegenwoordig naar alternatieven. Zo heb ik al een polaroid muur met mooie herinneringen en een lijst met een grafische print erin. Een ander idee voor aan de muur is om eens te kijken naar de wandklokken van Sweetlivingshop.nl.

Hebben jullie nog goede tips om de lente in huis te halen? Let me know!

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

5 Responses to “Huis lenteproof maken”

 1. 22/04/2017

  Benthe Reply

  Bij mij geven bloemen onmiddellijk een lentegevoel! Het liefst tulpen of een mooie bloomon-achtige bos. Word ik heel vrolijk van

 2. 22/04/2017

  Hailey Reply

  Wat een leuke tips! Ik ben begonnen om mijn huis goed op te ruimen. Alle spullen die ik niet meer gebruik gaan weg. Zo hoop ik in ieder geval ruimte te maken voor mooie manden en planten. Ik wil ook al een hele tijd een nieuwe klok. Daar heb je mij aan herinnert! Die komt op de lijst!

 3. 25/04/2017

  Anna Reply

  Leuke tips! Ik gebruik vaak nieuwe tijdschriften als decoratie op de salontafel.

 4. 19/05/2017

  Lyanne Reply

  Wat een leuk hoekje! Dat boek Hygge lijkt me echt een aanrader. Heb jij hem al gelezen?

  • 22/05/2017

   Anouk van Eldik Reply

   Jaa vind het een leuk boek om er af en toe even bij te pakken. En ook erg mooi vormgegeven!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*