Lekker slapen met rolgordijnen

Ons karakteristieke huis van meer dan honderd jaar oud heeft onwijs hoge plafonds. We vielen daar direct op bij de bezichtiging en nog steeds vind ik het prachtige. Hoge (glas-in-lood) ramen, veel licht en een bijna statige uitstraling. De gordijnen konden we gelukkig overnemen van de vorige bewoonster, maar voor de kamers boven moesten we zelf op zoek naar raambekleding.

Een hele uitdaging als je het mij vraagt want zo groot en hoog de ruimte beneden is, boven lever je daar (logisch) op in. Het is behoorlijk laag en de schuine daken maken de inrichting niet heel makkelijk. Ik vind gordijnen vaak heel sfeervol staan, mist de ramen hoog zijn en de gordijnen echt een statement maken in huis door de hoogte in te gaan. Boven is dat, met de vrij kleine ramen, geen optie.

Gelukkig kun je rolgordijnen voor een goede prijs op maat laten maken waardoor ze perfect aansluiten. Wanneer je de gordijnen omhoog rolt, zie je vrijwel niets van de raambekleding en zo behoud je toch de ruimte. Heel belangrijk wanneer de kamer van zichzelf niet zo groot is.

rolgordijnen

De voordelen van rolgordijnen op een rij:

  • Eenvoudig te installeren. Dikke pré natuurlijk wanneer je net verhuist bent en je wel direct lekker wilt slapen in een donkere slaapkamer.
  • Weinig onderhoud. Voor alle niet-poetsers onder ons een groot voordeel, want in tegenstelling tot gewone gordijnen en jaloezieen vangen rolgordijnen geen stof. Dat scheelt weer een taakje op de (toch al veel te lange) to do list.
  • Makkelijk in gebruik. Niet alleen super simpel om ‘s avonds en ‘s ochtends de gordijnen open en dicht te doen, maar ook heel handig wanneer je overdag wel de gordijnen open wil, maar toch ook de zon wil tegenhouden. Dan doe je ze gewoon halverwege en heb je het beste van both worlds.
  • Verbetering van geluidscomfort. ‘s Avonds nog even een filmpje kijken op bed? Met rolgordijnen kies je voor beter geluid.

rolgordijnen

In de voorkamer die nu dienst doet als ‘walk in closet’ hebben we gekozen voor een licht rolgordijn. Dit vonden we het mooist staan en omdat we hier toch niet slapen, hoeft deze kamer ook niet super donker te zijn. Zowel op onze slaapkamer als in de achterkamer, die dienst doet als logeerkamer, kiezen we voor verduisterende rolgordijnen. Zo kunnen onze logés heerlijk slapen en wanneer ze er niet zijn, heb ik geen werk én zicht op de gordijnen.

Wat hebben jullie voor raambekleding op de slaapkamer?

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Lekker slapen met rolgordijnen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*