Tuin zomerklaar maken

Na mijn ochtend workout (45 minuten wandelen met adhd pup Liv) nestel ik mij op de nieuwe loungebank in de tuin met een cappuccino en ontbijtje. Met de warmte van de zon is het heerlijk vertoeven buiten en het komt dan ook regelmatig voor dat ik pas rond de middag weer naar binnen ga om eindelijk eens aan het werk te gaan. Het freelance bestaan is zo gek nog niet! 

Afgelopen zaterdag was ik jarig en van vriendlief kreeg ik het beste cadeau ooit: een tuin! Nu was die tuin, of laten we zeggen de grond, grotendeels al aanwezig maar we waren er nog niet aan toegekomen om er ook daadwerkelijk wat van te maken. Een schutting zetten was stap 1 want met een huis in de stad is een beetje privacy wel zo prettig. Die schutting kreeg ik gelukkig voor mijn verjaardag van een paar echte hoveniers, want dat paste niet helemaal bij mijn idee van tuinieren.

Nu is het overigens wél tijd dat ik aan de slag ga met de tuin zomerklaar maken, want aan mij de ‘vervelende’ taak om er wat gezelligs van te maken. No problemo! Een heerlijk projectje en ik ben al aardig op weg al zeg ik het zelf. Tijd om mijn tips met jullie te delen:

1. Verlichting

Wij drinken regelmatig ‘s avonds nog een wijntje in de tuin en dan is het wel zo fijn als er wat gezellige lampjes zijn. Ik heb witte cotton balls aan de schutting gehangen en verder doen de vele kaarsen hun werk.

2. Tuinmeubels

Vorig jaar kocht ik al een hele mooie hoekbank van steigerhout voor in de tuin en dit jaar kunnen we er eindelijk gebruik van maken. Kussens erop, een dekentje erbij en niets meer aan doen! Of nou ja bíjna niets, want er moest nog een tafeltje komen voor de hapjes, drankjes en kaarsen.

De tuintafels waren helaas allemaal niet zo heel charmant dus ik ging op zoek naar een alternatief en vond deze in de vorm van een krukje. Staat een stuk sfeervoller en is heel praktisch omdat je hem makkelijk kunt verplaatsen en tevens kunt gebruiken als stoeltje wanneer er bezoek over de vloer (het gras) komt.

3. Planten

De tuin wordt pas echt gezellig als er planten en bloemen bij komen kijken. Na een bezoekje bij de Intratuin is onze tuin inmiddels voorzien van viooltjes, rozen, een vlinderstruik en meer moois waar ik de naam niet van heb onthouden (oeps). Het vult de tuin lekker op én van die kleuren word je gewoon heel vrolijk. Zorg voor mooie, opvallende potten als eyecatcher om het helemaal af te maken. Bij Houss.nl vind je bijvoorbeeld hele mooie potten voor buiten.

Als kers op de (red velvet) taart kreeg ik een tuinkabouter voor mijn verjaardag dus je begrijpt; onze tuin kan nu écht niet meer stuk! Zijn jullie ook al zover?

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

4 Responses to “Tuin zomerklaar maken”

 1. Ah ik krijg hier nog meer zin van in de lente! Heerlijk om weer lekker je dag buiten door te kunnen brengen!

 2. 16/03/2017

  Anna Reply

  Leuke ideeën! Ik ben ook druk bezig in de tuin momenteel.

 3. 16/03/2017

  Silke Reply

  Waar heb je die bolletjes gekocht? Zo leuk!

  • 17/03/2017

   Anouk van Eldik Reply

   Bij de Action! Maar is al wel tijdje geleden. Anders even googelen op cotton balls, volgens mij hebben ze ze bij Xenos ed ook wel. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*