Verbouwen optie 2: kunststof kozijnen

De charmes van oude huizen met karakteristieke details; ik val er als een blok voor. Natuurlijk is een nieuwbouwhuis van alle gemakken voorzien en blijf je met een koophuis uit 1913 altijd bezig, maar dat nemen wij met liefde voor lief. Zo ben je bijvoorbeeld een keer aan de beurt als het gaat om het vervangen van de kozijnen. Hoe gaat dit in zijn werk, wat zijn de kosten en mogelijkheden?

Oude woningen zijn vaak voorzien van houten kozijnen. Dit past qua uitstraling goed bij een karakteristiek huis, maar het vergt nogal wat onderhoud. Een goed alternatief waar je veel minder werk van hebt, zijn kunststof kozijnen. De voordelen zijn eindeloos want naast zo goed als onderhoudsvrij, zijn kunststof kozijnen ook nog eens geschikt voor ieder raam vanwege de vele mogelijkheden. Tel daar ook nog eens bij op dat het een veel hogere isolatiewaarde heeft dan houten- en aluminium kozijnen en je bespaart ook nog eens heel wat euro’s op jaarbasis.

Kozijnen met keurmerk

Kunststof kozijnen zijn erg populair en worden gemaakt van een soort plastic, polyvinylchloride om precies te zijn. Er zijn veel verschillen tussen de dikte van dit plastic en daarom is het erg belangrijk om goed te vergelijken en niet met de eerste de beste in zee te gaan. Met het politiekeurmerk heb je gegarandeerd kozijnen die extra veilig en inbraakwerend zijn.

De levensduur

Wat maakt het dat we spreken over duurzame kunststof kozijnen? Houten kozijnen gaan, met goed onderhoud, zo’n 20-25 jaar mee. Wanneer je kiest voor kunststof ben je de komende 50 jaar voorzien van goede kozijnen én hoef je er weinig naar om te kijken. Bovendien zijn er geen bomen nodig voor de productie en isoleert het veel beter. Toch genoodzaakt om te kiezen voor hout omdat je bijvoorbeeld een monumentaal pand hebt? Zorg voor een beschermende laag verf wat resulteert in een duurzaam resultaat.

Het kostenplaatje

Tot slot is het kostenplaatje natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. De arbeidskosten nemen zo’n 45% van de totale kostprijs in. Daarnaast is er nog eens 45% voor het aanschaffen van het materiaal en de overige 10% gaan naar de montage en het sloopwerk. Uiteraard is het afhankelijk van de grootte van de kozijnen wat het uiteindelijk gaat kosten. Op deze site vind je meer info over kunststof kozijnen prijzen.

Afbeelding: Pexels

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Verbouwen optie 2: kunststof kozijnen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*