Hee ik koos het goede!

Laatst stond ik in de winkel op zoek naar een haarmasker. ‘Oké, ga je me daarover vertellen..?’, ik hoor het je al denken. Ja, ik ga je vertellen over mijn haarmasker. ‘Oke, lekker belangrijk’. Nee, op zich niet, maar het wordt interessanter als ik je zeg dat ik eigenlijk geen idee had wat ik kocht en naar buiten liep zonder te weten welk product ik in mijn handen had.

De laatste tijd ben ik twee of drie keer per week in het zwembad te vinden. Ik houd ervan om te bewegen, maar vond het tijd voor iets wat ik al een poos niet had gedaan maar waar ik wel erg vrolijk van word. Ik besloot op een avond mijn bikini in mijn tas te gooien en snel op de fiets te springen. Toen ik later weer thuis kwam wist ik dat ik me weer vaker in het water wilde begeven. Heerlijk toch, zwemmen? Ja, eigenlijk wel! Wat mij betreft is er maar één nadeel te noemen, en dat is droog haar. Mijn haar was al gauw minder zacht en ik irriteerde mij eraan. Ik besloot een haarmasker te kopen want dat helpt, zeggen ze.

Twee dagen later was ik met een vriendin op weg naar een winkelcentrum om wat te shoppen. We hadden al redelijk wat winkels gezien, veel kleren gepast en ik had honger. Half 2 ’s middags en ik had nog niet geluncht. Ietwat chagrijnig liep ik een drogist binnen. Als ik ergens geen zin in had was het het bestuderen van al die producten. Het lag ook totaal niet logisch in de schappen dus de haarproducten waren op het eerste gezicht echt nergens te bekennen. Ik begon steeds sneller te lopen tot ik een verpakking zag met de tekst ‘hairmask’. Ik griste het gauw uit het schap. Okay great, afrekenen en naar buiten.

Daar stond ik dan, eindelijk gevonden wat ik zocht, toch? Ehh, ja, het is inderdaad een haarmasker. Ik keek op de verpakking. Oh, het is l ‘Oréal! Handig om te weten. ‘He bah’, dacht ik. Was dit eigenlijk degene die ik zocht? Geen idee, maar ik had geen zin om opnieuw te kijken. Dan maar niet, het interesseert me ook eigenlijk niet. Ik heb een haarmasker. Punt.

Die avond sloot ik mijn zwemsessie af met een uitgebreide douche, mét mijn nieuwe haarmasker. Toen ik de volgende ochtend wakker werd met opgedroogd haar, merkte ik hoe zacht het was. Zo zacht, dat mijn haarelastiekje uit begon te zakken. ‘Hee, ik heb gewoon gekocht wat ik nodig had’. Grappig, en dat zonder me er echt in te verdiepen.

‘Oké, en wat is nou je punt’? Nou, eigenlijk het feit dat je soms op een bepaald moment actie moet ondernemen of moet reageren. Soms moet je in je leven snel een keuze maken of heb je gewoon geen zin om er veel tijd aan te besteden. Dan doe je maar  gauw wat, ook al heb je geen flauw idee hoe het uitpakt. En dat is nou het leuke! Ik denk dat het helemaal niet erg is om soms ietwat ondoordacht een keuze te maken, als je het jezelf kan veroorloven eventueel de plank mis te slaan. Maar laat je maar gewoon verrassen. Wie weet maak je wel per ongeluk de juiste keuze!

miriamvlieg (17 Posts)


Author Description

One Response to “Hee ik koos het goede!”

  1. […] zelf probeer ik, zeker in de winterperiode, rekening te houden met mijn haar. Zo gebruik ik een haarmasker en probeer ik mijn haar lief te behandelen door niet als een malle een handdoek over mijn haar te […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*