Tips om energie te besparen in huis

In huis probeer ik altijd bewust om te gaan met de hoeveelheid energie die ik gebruik. Het is niet zo dat ik er 24/7 mee bezig ben, maar als ik met kleine handelingen energie (en daarmee geld) kan besparen, vind ik dat een kleine moeite. Vandaag deel ik met jullie enkele tips en tricks om je energiekosten omlaag te brengen.

Schakel apparaten uit
Vaak staan apparaten als laptops, koffiezetapparaten en televisies op stand-by. En dat terwijl mensen ze niet de gehele dag gebruiken. Stand-by is sluipverbruik, want de apparaten verbruiken 24 uur lang stroom. Door het apparaat volledig uit te schakelen en/of de stekker eruit te trekken, bespaar je al snel tientallen euro’s per jaar.

Waterbesparende douchekop
Een waterbesparende douchekop aansluiten is een kleine ingreep, maar het kan veel opleveren. Een gezin van 4 kan tot wel €90 besparen per jaar. Het verschil tussen een normale douchekop en een waterbesparende douchekop, zit ‘m in de waterdoorstroming: deze is kleiner in een waterbesparende douchekop en daarnaast wordt er lucht toegevoegd aan het water. Hierdoor gaat er minder water verloren. Er zijn meerdere doorstroomklasses: klasse Z is de zuinigste variant.

tips om energie te besparen

Overstappen energie
Vergelijk jij energie? Nee? Zonde! Je kan namelijk tot wel €450 besparen op je energiekosten. Door over te stappen naar een andere energieleverancier kan je gebruikmaken van interessante welkomstkortingen. Daarnaast zie je in de vergelijkers welke leveranciers de gunstigste prijzen bieden. Vijf minuten werk en het levert heel wat op!

LED-lampen
Heb je nog gloeilampen in huis? Hoog tijd om ze te vervangen voor LED-lampen, want het kan je per jaar zo’n €50 aan stroomkosten besparen.

Een graadje lager
Een warm huis is fijn, maar de temperatuur hoeft niet altijd op standje ‘tropisch eiland’. Zet je verwarming daarom een graadje lager, want dat scheelt je al snel €85 per jaar. Mooi meegenomen, toch?

En dat waren mijn tips! Zoals je ziet zijn het geen moeilijke acties om te ondernemen, maar ze leveren wel veel op. Welke tips pas jij toe?

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Tips om energie te besparen in huis”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*