Tips tegen een herfstdip

 De herfst en de winter zijn echt van die perioden in het jaar dat iedereen het druk begint te krijgen. Scholen zijn weer volop aan de gang, sporten zijn vaak lekker druk en richting de kerst wordt er altijd veel georganiseerd. Genoeg redenen dus om het ultieme verwenmomentje te creëren, gewoon voor jezelf. Want wees eens eerlijk, tussen alle drukte door is het heerlijk om te ontspannen. Hier wat ideeën om te genieten:

Koffie buiten de deur

Niks is zo ontspannend als een goede kop koffie drinken, of warme chocolademelk met dit koude weer! Trek je warme jas aan en fiets een stukje naar dat café waar het er zo gezellig uit ziet. Zorg ervoor dat je dat leuke boek bij je hebt waar je nooit tijd voor hebt om te lezen, of je schetsboek om die tekening af te maken die nog lang niet af is. Houd je van muziek? Zorg voor een fijne play list! Even doen waar je nooit tijd voor maakt of hebt, heerlijk!

herfstdip

Filmavond

Even tijd om die nieuwe film te kijken waar je zo benieuwd naar bent, of die mooie film die je graag een tweede (of een zesde😉) keer wilt zien! Heb je vaker een filmmomentje? Maak het dan even anders dan anders. Maak je kamer gezellig met wat kaarsjes, bloemen en andere decoratie. Trek je favoriete pyjamabroek en chill-trui aan, haal die fijne deken uit de kast en lak je nagels. Maak het zo gezellig als je wilt!

Naar de bioscoop

Zin in die filmavond maar wel even het huis uit? Kies die leuke film uit in de bios en ga er lekker in je eentje naar toe. Grote bak popcorn erbij en genieten!

Beautyavondje

Een bekende klassieker om tijd aan jezelf te besteden en jezelf te verwennen is het beautyavondje! Heel fijn een gezichtsmaskertje en je nagels lakken. Heb je een nieuw kleurtje gezien waar je benieuwd naar bent? Zorg dat je het in huis hebt zodat je het die avond kunt gebruiken! Is je haar toe aan wat extra verzorging? Verwen het voor het slapen gaan dan even met een haarmaskertje onder de douche.

Geef je inspiratie een plekje

Heb je zin om je creativiteit te uiten? Maak een collage of poster met alles wat je leuk vindt om te doen of wat je inspireert. Welke kleuren heeft je kamer? Laat die terugkomen, zodat je je creatie later kunt ophangen. Wil je juist je hersenen op een ontspannen manier laten werken? Maak dan een mooie mindmap met veel kleur over de dromen die je hebt. Of wil je toch liever je Pinterest collecties aanvullen? Het is aan jou!

Iets moois maken voor een ander

Wil je creatief zijn maar dit toch liever aan een ander geven? Dat kan ook! Of het nou een collage is voor het nieuwe huis van je broer, of een kaart aan je vriendin die ziek is? Het kan allemaal.

Schrijf een verhaal

Zin om actief na te denken, maar wil je liever in het leven van iemand anders kruipen en je eigen dingen even achter wege laten? Of vertel je wel graag je eigen verhaal? Schrijf een (fictief) verhaal! Heb je vorige zomer iets heel moois meegemaakt en wil je dat graag aan iemand laten weten? Is er een mooi verhaal dat je inspireert maar waarvoor niemand de tijd heeft genomen om het op te schrijven? Pak je schrijfblok en pennen er maar bij!

Online shoppen

Oké oké, als je het hebt over relaxen en jezelf verwennen kan online shoppen niet worden vergeten! Zorg er wel voor dat je het anders aanpakt, online shoppen doen we nou eenmaal vaker. Ben je op zoek naar dat ene item wat je al heel lang nodig denkt te hebben maar nog niet hebt gekocht? Kwam je er vanochtend achter dat je iets mist? Is er iets kapot gegaan? Verwen jezelf met het onmisbare kledingstuk, maak er iets bijzonders van!

Actief? Ga wandelen

Heb je zin in wat tijd voor jezelf maar wil je niet stil zitten? Ga lekker een stukje wandelen! Met je warme jas en je favoriete sjaal door dat mooie park vlakbij. Het park te vaak gezien? Je hebt vast ook wel een bos of duinen in de buurt. Heb je een hond? Neem hem of haar gezellig mee, staat ‘ie vast om te springen!

Wat doe jij graag om jezelf te verwennen en even te ontspannen? Laat het weten!

Author Description

2 Responses to “Tips tegen een herfstdip”

  1. Vooral het eerste idee vind ik een goede!

  2. 02/11/2017

    Gabriëlle Ton Reply

    Wauw Miriam gave blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*