9 ideeën om de lente te vieren

De eerste echt warmere dagen, mensen worden vrolijker, bloemen beginnen mooi te bloeien; ja, de lente laat weer iets van zich zien en daar mogen we van genieten! Meestal is dit helaas ook de periode om je erg druk te maken om vele deadlines en ‘verplichtingen’, maar voor het geval je wel tijd kunt creëren om te relaxen, geef ik je hier acht ideeën om de lente te vieren!

#1 Picknicken in het park
Nu de zon niet op zich laat wachten en de temperatuur precies goed genoeg is om het warm te krijgen zonder dat je echt in beweging bent, kunnen we natuurlijk het picknicken niet vergeten! Neem een leuk kleedje, mandje en heerlijke broodjes mee. Eetsmakelijk!

#2 Fietstocht langs idyllische plekjes
Als je toch gaat picknicken, kan je het goed combineren met een fietstocht. Je beland namelijk niet zonder een afstandje af te leggen in het park, dus als je toch de fiets meeneemt kan je je ook mooi buiten de stad begeven. Heerlijke stille wegen, mooie bruggetjes en boerderijwinkeltjes. Kan je direct goedkoper wat eitjes of fruit scoren. I’m in!

#3 Dagtripje naar Giethoorn
Het mooie weer is ook een heerlijke aanleiding om het water op te gaan! Daarvoor is er geen betere plek dan Giethoorn. Lekker varen, alleen of met familie.

#4 Bezoek een festival
Het festivalseizoen staat ook weer voor de deur, dus waarom zou je dan niet gaan? Er is genoeg keuze, voor elk wat wils. Direct een goede reden om een festivaloutift te scoren!

#5 Buiten studeren
Ookal laat de lente van zich horen, je kop in het zand steken en je taken vergeten gaat helaas niet. Waarom voeg je dan niet ‘wat ik moet’ en ‘wat ik wil’ samen? Lekker in de tuin of op een terrasje studeren dus! Nuttig bezig zijn en tegelijkertijd een bruin kleurtje kweken, win-win!

#6 Dagje strand
Oke, het is nog geen zomer en geen 30 graden, maar naar het strand wordt bij deze zachte dagen al een stuk gerieflijker! Wat is er leuker dan gezellig kletsen, boek lezen, wandelen en volleyballen? Even echt het zomervakantie-gevoel, en dat al in april!

#7 Voorjaarsschoonmaak
Tijd om de frisse wind door je huis te laten waaien! Plan een grote voorjaarsschoonmaak in, haal verse bloemen in huis en kijk of je nog een aanpassing kunt doen qua energie besparen en/of je steentje bijdragen aan het milieu. Bijvoorbeeld met panelen van Lampdirect.be.

#8 Pimp je tuin
Nu het weer toch beter is, en je je tuin niet kan laten versloffen; waarom ga je er dan niet nu vast in werken? Lekker alles bijwerken, kort knippen, netjes maken, zodat je er straks in de zomer heerlijk in kan genieten!

#9 De eerste barbecue!
De kans is groot dat je nog niet hebt gebarbecued, dus gebruik dit lekker weer voor (waarschijnlijk) je eerste barbecue van dit jaar! Direct een goede reden om met je vriendinnen bij te kletsen 😊. Wat staat er bij jou op het menu?

Wat doe jij nog meer om de lente te vieren?

Author Description

No Responses to “9 ideeën om de lente te vieren”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*