De nieuwe Ed Sheeran op LP

Op het moment dat ik dit schrijf heb ik mijn pakketje net uitgepakt. Het album Divide van Ed Sheeran is uit en ik had hem al een paar weken geleden gereserveerd. Ik heb Divide op LP gekocht en nu heb ik al honderd redenen bedacht waarom ik dit aan mijzelf cadeau mocht geven, maar laten we eerlijk zijn… Het mag alleen al omdat het de nieuwe Ed Sheeran is.

Deze review van het album is niet bepaald objectief naar ik vrees.. Hij is daarentegen wel enthousiast en als directe reactie geschreven nadat ik het volledige album heb geluisterd.

Vormgeving

Bij het uitpakken van mijn pakketje werd ik al mega vrolijk van de voorkant. Toch bleek er nog veel meer moois verscholen in de blauwe hoes. De hoes is aan de binnenkant vormgegeven met een vrij abstract portret van Ed himself, daarnaast is een stuk lyrics van ‘Castle on de hill’ geplaatst. Ook de twee aparte platen zijn voorzien van papieren hoezen die prachtig zijn versierd met delen van songteksten.

de nieuwe ed sheeran

Algemene indruk

Nadat ik de goede afstelling op de platenspeler had gevonden (een snelheid van 45) werd ik direct verrast door een vrij stoer rap nummer. Dit had ik niet verwacht na ‘Shape of you’ en ‘Castle on the hill’. Door de nummers heen wordt je meegenomen naar Sheerans jeugd, naar mijn interpretatie. Hoe hij zijn roots verwerkt in zijn nummers vind ik erg bewonderingswaardig. Bij de bonus tracks wordt je verrast door een multiculturele mix van nummers. Van Barcelona tot Ierland, we krijgen de halve wereld mee op deze twee platen.

Bekendste nummer tot nu toe

‘Shape of you’ en ‘Castle on the hill’ zijn echte hits op dit moment. Na het horen van alle ander nummers, durf ik te zeggen dat het allemaal potentiële hits zijn. Ik kan niet wachten tot ik de rest ook op de radio ga horen!

Het nummer dat op mij het meeste indruk heeft gemaakt

‘Supermarket flowers’ heeft op mij het meeste indruk gemaakt. Waarin hij zingt voor zijn moeder, voor hem een engel in de vorm deze vrouw. Ze is nu terug naar de hemel, waar haar thuis is. In dit nummer voel je de breekbaarheid, heel bijzonder.

Eindoordeel

Voor mij is het louter een positief oordeel over dit fantastische album. Erg bijzonder hoe de verschillende stijlen in het album zorgen voor een prachtig compleet beeld waarbij je het gevoel krijgt dat je door Ed Sheerans ogen mee hebt kunnen kijken. Voor een objectievere blik moet je bij iemand anders zijn, want ik ben volledig verkocht.

Wat vind jij van de nieuwe Ed Sheeran? 

Author Description

Gaat door het leven met een glimlach | Houdt van praten, schrijven, lezen en nog veel meer, maar vooral van bezig zijn |Volg je mij ook via instagram: @lisamarijkevdb

3 Responses to “De nieuwe Ed Sheeran op LP”

  1. Ik heb een aantal nummers van dit album wat vaker geluisterd, en ik vind dat er wel leuke tussen zitten :) Hoewel ik wel moet bekennen dat het album niet in één stijl is, wat ik best gek vind. Ik ben geen grote fan van Ed, maar af en toe is het wel leuk om naar te luisteren!

  2. Toevallig heb ik het album gister ook voor het eerst geluisterd! Vind ‘m erg goed! Zit ook lekker veel afwisseling in!

  3. 07/03/2017

    Merel Reply

    Oh ik ben jaloers! (ik heb niet eens een platenspeler maar maakt niet uit).
    Ik vind z’n nieuwe album een héél klein beetje tegenvallen (een paar nummers), maar het is Ed Sheeran dus overall is het nogsteeds erg chill.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*