Mijn vakantie + tips Bali deel I

”Don’t cry because it’s over; smile because it happened”

Zo, daar beginnen we maar mee want shít, wat baal ik dat het voorbij is. Ik had met gemak nog drie weken kunnen blijven en wie weet nog heel veel meer. Dat zegt natuurlijk wel meteen wat over hoe geweldig het was, want dat heb ik bij lang niet alle bestemmingen. Het was gewoon écht heel bijzonder. Benieuwd naar mijn ervaringen en tips Bali? Je leest hier het eerste deel!

De eerste vier dagen

Vanaf het vliegveld namen wij een taxi naar Umulas. We kwamen aan in een hele mooie villa met prachtig zwembad genaamd Dewani Villa. Direct een goede tip: investeer (sowieso voor de eerste dagen) in een goed verblijf want na een reis van 19 uur, een jetlag en een totaal andere cultuur is ontspannen en een relaxte plek zeer gewenst. Oh en neem investeer niet té serieus, want voor twee tientjes per nacht heb je al een dik verblijf te pakken. ;)

We huurden meteen de tweede dag een scooter en konden ons zo heel gemakkelijk verplaatsen naar de populaire plekken Canggu en Seminyak die vlakbij waren. Gemakkelijk? Nou ja… Het verkeer in Bali, en vooral in dit gedeelte is onze ervaring, is héél hectisch. Weinig regels, onvoorstelbaar veel scooters en tel daar nog wat slechte wegen bij op en je hebt een aardig goed beeld. Oh en links rijden niet te vergeten! De enige tips die ik hierover kan geven zijn 1. draag een helm, 2. denk na maar wel met mate (anders sta je morgen nog te wachten bij dat kruispunt) 3. toeteren is een manier van communiceren.

Voor heerlijk eten en goed uitzicht ga je naar restaurant Nook in Umulas. Middenin de rijstvelden en een heel fijn sfeertje. De Tanah Lot tempel is een populaire bezienswaardigheid; dit is een hele grote tempel in de zee. Heel gaaf om te zien maar dat vindt half (fotograferend, uiteraard) China ook en dat verpeste het uitzicht stiekem toch wel een beetje. In Canggu en Seminyak zitten heel veel hippe hotspots dus voor leuke restaurants, winkels en barretjes zit je hier helemaal goed. Het strand is bovendien ook dichtbij dus wij hebben ook een middag luierend aan zee doorgebracht.

tips bali
Heerlijke accommodatie! De bovenverdieping van de ronde villa was ons domein.


Verfrissend drankje in mijn nieuwe Protest bikini*


Zalig eten met prachtig uitzicht bij restaurant Nook in Umulas


Tijdens een bezoek aan de Tanah Lot tempel

Na Umulas vervolgden wij onze reis naar Ubud. Wat mij betreft een van de hoogtepunten van Bali dus daarover gauw meer!

* Dit product heb ik opgestuurd gekregen, dit verandert echter niets aan mijn mening.

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Mijn vakantie + tips Bali deel I”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*