Erop uit in de lente (in eigen land!)

Oké, de zon schijnt nog even niet. Maar het is inmiddels alweer lente en dat betekent dat de dagen lichter en langer worden en we vooral weer naar buiten willen! Hoewel ons lichaam ons anders vertelt – blijf alsjeblieft binnen! brrr! – is het hartstikke gezond om lekker de buitenlucht in te gaan. Je blijft er fit door en pakt bovendien een dosis vitamine D mee – geen straf na de donkere wintermaanden. Ga je mee?

Aapjes kijken

Het Apeldoornse park ‘de Apenheul‘  is sinds 25 maart weer geopend. Helaas is het voor de doodshoofdaapjes nog te koud buiten – maar zolang zij binnen zitten, krijgt elke bezoeker een lekker warm drankje aangeboden. Een leuke plek om foto’s te maken, maar houd je camera wel goed vast! Als je je kaarten alvast in de webwinkel bestelt, krijg je altijd korting.

Even culturen

Bij het Nederlandse Openlucht Museum krijg je nu €2,50 korting op je kaartje. Dit jaar staat het thema ‘weer’ centraal – lente, zomer, herfst en de winter. Als je door dit museum loopt leer je van alles over geschiedenis, en er zijn ook nog eens genoeg leuke dingen te doen voor de kleinsten onder ons. Wist je dat dit museum door de ANWB is genomineerd tot het leukste uitje van 2013?

Mini vakantie in eigen land

Wist je dat heel veel hotels en parken zgn. ‘lente-arrangementen’ aanbieden? Google maar eens! Zo kun je voordelig(er) op vakantie in eigen land. Hartstikke leuk, vooral als je dichtbij een grote stad zit. En mocht je naar een park gaan, is daar vaak ook meer dan genoeg te doen. Zwembaden, indoor-activiteiten, you name it.

Nederland geen groen?

Dacht het wel! Een van de mooiste plekken is natuurlijk de Veluwe en daar is ook meer dan genoeg te beleven. Via de website kun je dagjes uit organiseren. Wat dacht je van fietsen, wandelen, musea bekijken en lekker lunchen? Lekker actief.

Er is, naast deze dingen, natuurlijk meer dan genoeg te doen. Ook in jouw omgeving, en ook voor jouw budget! Je kunt natuurlijk ook gewoon lekker gaan wandelen in het bos of een stuk gaan fietsen langs een mooie fietsroute.

Veel plezier!

Author Description

Als gastblogger kun je een bijdrage leveren aan deze site. De enige voorwaarden: dat het onderwerp bij VG past en dat het om unieke content gaat. Voor meer informatie kun je mailen naar info [at] verrassendgenoeg.nl

No Responses to “Erop uit in de lente (in eigen land!)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*