Kun jij Verrassend Genoeg schrijven? Dan zoeken we jou!

Dit blog zoekt vaste bloggers. We zijn al met een leuk groepje, maar meer is beter. En zie jij steeds weer leuke dingen en wil je daarover schrijven, of wil je graag shoplogs schrijven, columns over wat je bezighoudt, recensies van allerlei boeken of films, you name it, we want you!

Qua onderwerpen ben je redelijk vrij om te schrijven wat je maar wilt. Zolang het maar Verrassend Genoeg is…;-) En minimaal 1x per maand, want we willen idealiter de vaart er een beetje in houden.

Het leukst vinden wij het als je schrijft over entertainment, lifestyle, beauty, apps, boeken, maar je bent uiteraard vrij om iets anders te bedenken wat ook een breed publiek aanspreekt. Zolang het maar niet een jubelverhaal is over iets wat gerelateerd is aan Social Media, Online Marketing, of andere paarse-broeken-onderwerpen.

Verras ons! En de lezer. Laat ons weten waarom jíj een verrassende aanvulling bent op ons team.

Het is, voor de duidelijkheid, vrijwilligerswerk. Als we ooit enorm geld gaan verdienen met dit blog ben je als onderdeel van het team natuurlijk de eerste die de kans krijgt om te delen in de winst, maar je doet dit vooral omdat je graag schrijft over onderwerpen waar jij iets mee hebt. Omdat je graag jouw mening, visie, ideeën, tips en meer deelt met de wereld.

Leuk?

Gewoon een keertje gastbloggen

Leuke content is altijd welkom. Je hoeft geen vaste blogger bij ons te zijn om toch iets geplaatst te krijgen op dit blog. Je kunt dus een artikel aanleveren. Dit gebeurt uiteraard wel onder enkele voorwaarden. Wij zijn een blog bestaande uit allemaal individuele en vrijwillige bloggers en geen centrale redactie. Om die reden hebben wij liever dat content gewoon aangeleverd wordt dan dat wijzelf content moeten verwerken in een blog. We schrijven allemaal uit onze persoonlijke interesse en hebben geen redactionele capaciteit.

Om die reden is het best mogelijk om gastartikelen te plaatsen, waarvan we alleen beoordelen of deze bij de rest van de site passen. Voorwaarden hiervoor zijn: er wordt duidelijk gemaakt dat het een gastartikel is, en geen artikel van onze eigen bloggers. Dit gebeurt in de auteursbox onderaan het stuk. Daar is ruimte voor een foto of logo van degene die de bijdrage levert en een korte beschrijvende tekst in de trant van “Dit gastartikel is een bijdrage van…”.

Het artikel dient tevens uniek, en informatief of entertainend van aard te zijn. Commercieel getinte artikelen worden niet geplaatst tenzij daarvoor betaald wordt. Onze lezers komen met een bepaald doel op onze website en commerciële teksten zitten dat in de weg. De belangen van de lezers staan bij ons voorop.

Voor niet-betaalde gastartikelen geldt een limiet van maximaal 2 klikbare links naar gerelateerde, bij voorkeur niet-commerciële pagina’s. Wel kunnen mooie foto’s en video’s geplaatst worden ter ondersteuning van het verhaal. Uiteraard wel eigen foto’s (ivm licentie/rechten).

Wil je meer, en toch commercieel getinte content plaatsen? Bekijk dan onze advertentiemogelijkheden.

Tevens plaatsen we (voor ons vanzelfsprekend) geen content voor 18+. Onze website moet geschikt blijven voor alle leeftijden. Dus geen promotie voor gokken, kansspelen, casino’s of erotische sites, om maar iets te noemen. We behouden ons het recht voor om content op basis van ons gezond verstand te weigeren.

Anouk van Eldik (608 Posts)

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.


Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

11 Responses to “Kun jij Verrassend Genoeg schrijven? Dan zoeken we jou!”

 1. 31/01/2015

  Myriam Reply

  Hallo, de vraag naar gastbloggers dateert al van december 2013, maar ik ben zelf nog maar aan het bloggen sedert november 2014, en zag nu pas je oproep. Die hoop ik nog steeds actueel is. Ik wil graag eens een gastblog schrijven. Ik schrijf op mijn blog het verhaal van mijn burnout en alles dat mij geholpen heeft en nog steeds helpt om er door te komen, zoals meditatie, natuur, humor in de kleine dagelijkse dingen… Mag ik eens een postje doormailen? En hoe doe ik dat precies? Gewoon via mail? Alvast bedankt voor de reactie, Myriam

 2. 02/04/2015

  Steven Gerards Reply

  Graag zou ik willen gastbloggen. Ik blog ook zelf over mijn leven. Ik ben een jongen van 19 jaar en heb een verstandelijke beperking. Ik zou het leuk vinden om te mogen bloggen. Zie bovenstaande link

 3. 08/07/2015

  Lott Reply

  Hii !

  Mijn naam is Lott en ik ben een NET begonnen blogger ! Ik schrijf over beauty en diy’s en ook over mijn leven en daar wil ik ook nog aan toevoegen wat kunst. Ik wil graag gaan gast bloggen zodat mijn eigen blog ook wat vaker bezocht gaat worden! Ik kan best elke maand een leuke blog plaatsen waarschijnlijk wel meer dan 1 x ! Als jullie denken dat ik jullie team kan versterken met mijn diy’s tips enz dan hoor ik het super graag! Ik schrijf op een optimistische vrolijke manier want dat zou mij ook aantrekken bij het lezen van een blog! Ik hoop dat ik jullie kan helpen!

 4. 13/02/2017

  Kelly daisy Reply

  Hallo ik was eens benieuwd of jullie nog (gast)bloggers zochten .
  Ik ben namelijk zelf een actief blogger en heb sinds vandaag ook mijn eigen website blog aangemaakt .
  Ik zou het zeer fijn vinden om mee een deel uit te maken van jullie blogging team al is het maar just for fun (: .
  Laat me zeker alvast weten !
  Groetjes

 5. 01/05/2017

  Rrr Reply

  Hoi,
  Ik vroeg me af of jullie nog gastbloggers nodig hebben. Ik kan naar eigen zeggen serieuze én grappige stukjes schrijven. Zie http://www.tienerlifestyle.blogspot.nl

 6. 20/07/2017

  naomi Reply

  hi,
  ik ben al een tijdje actief als instagram bloogster, maar nu wil ik het graag iets hogerop zoeken.. wellicht is dit wat voor mij.. zoeken jullie nog blogsters?

 7. 09/02/2018

  Erwin Koopmans Reply

  Gedeeltelijk arbeidsongeschikt
  Je eigen 34 jaar letterlijk en figuurlijk kapot gewerkt, dit is nu precies wat mij overkomen is. Het begon in 2011 toen al na lange tijd van klachten aan het licht kwam dat ik versleten ellebogen heb, na operaties in 2011 en 2012 nog geprobeerd met aangepast werk door te gaan heb ik in maart 2017 de handdoek in de ring moeten gooien wat betreft mijn werkzaamheden als loonwerker in de glastuinbouw.
  In juli 2017 heb ik me nogmaals laten opereren in de hoop dat dit nog verbetering zou brengen, jammer genoeg is dit niet gelukt.
  Nu februari 2018 zit ik dus bijna een jaar thuis, mijn salaris wordt dus nog ruim een jaar doorbetaald, dus financieel is het nog te behappen alhoewel ik wel de inkomsten van overuren die ik altijd ruimschoots gemaakt heb begin te missen.
  Sinds een paar maanden zit ik in spoor 2 van “wet verbetering Poortwachter” dit is er op gebaseerd om mensen in mijn situatie zo snel mogelijk te laten re-integreren in werk wat je nog zou kunnen doen, en nu begint het want op papier en theoretisch klinkt dat leuk, en nu denk je al waar blijft de maar?
  Welnu ik ben de 50 gepasseerd en met mijn fysieke beperkingen bepaald niet aantrekkelijk voor een werkgever, komt bij dat ik in principe ongeschoold ben, op 4 jaar Lagere Technische School en een paar werkgerelateerde cursussen na.
  Wat mij ook opvalt is dat veel mensen niet op de hoogte zijn van de spelregels van Poortwachter, zo ben ik er achter gekomen dat je tijdens spoor 2 en dus tijdens de 2 jaar ziektewet uitsluitend bij een andere werkgever mag werken of beter gezegd re-integreren op basis van detacheringsovereenkomst, dit omdat een arbeidsovereenkomst tijdens de ziektewet periode niet ontbonden mag worden.
  Veel werkgevers hebben naar mijn mening nog nooit van een detacherings-
  -overeenkomst gehoord, want als je er tijdens een telefonisch gesprek over begint krijg je echt een reactie of dat ze het eng vinden.
  Natuurlijk kun je de arbeidsovereenkomst met je huidige werkgever wel met wederzijds goedvinden laten ontbinden, maar dan gooi je gelijk je rechten op een eventuele uitkering en transitievergoeding weg.
  Transitievergoeding, wat is dat? Een transitievergoeding ofwel een ontslag-
  -vergoeding krijg je als je langer dan 2 jaar in vaste dienst hebt gewerkt bij dezelfde werkgever, en die vergoeding wordt berekend over het aantal jaren die je bij de werkgever hebt gewerkt, in mijn geval is dat 29 jaar en dus een behoorlijk bedrag.
  Nu komt voor mij straks over een maand of 9 de WIA beoordeling aan bod en is het de vraag hoe hoog ze mijn verdiencapaciteit gaan inschatten, over afkeurings percentages praten ze niet meer, dus verdiencapaciteit dat wil zeggen dat als je nog 65% of minder kunt verdienen van je laatst verdiende loon heb je recht op een WGA uitkering, kun je volgens het UWV meer als 65% van je laatst verdiende loon verdienen krijg je dus geen uitkering.
  Op de site van het UWV kun je al deze informatie plus rekentools vinden, maar ik wil er nog even op door gaan, kreten die je zoal tegenkomt zijn WIA dagloon en WIA maandloon als je even op internet zoekt kom je te weten hoe dit berekend wordt, in mijn geval pakt dit niet ongunstig uit, het WIA maandloon krijg je voor zover ik weet als je naar 2 jaar ziektewet er niet in geslaagd bent om een andere werkgever te vinden, verder heb je nog de LGU en de LAU uitkering en deze zijn bedoeld als je wel werk hebt gevonden, dan krijg je een aanvulling berekend over het verschil tussen je oude loon en je nieuwe loon, dit wordt van elkaar afgetrokken en over dat verschil krijg je 70% als aanvulling op je nieuwe loon.
  Zelf heb ik uiteraard al zitten rekenen en ik moet zeggen dat de LGU uitkering bij lange na niet in de buurt komt van het WIA maandloon en ik heb toch echt op de site van UWV gelezen dat het loont als je gaat werken als je gedeeltelijk arbeidsongeschikt bent.
  Moet ik wel toegeven dat in mijn geval, met mijn arbeidsverleden van 34 jaar ik recht heb op een luttele 3 jaar uitkering!!
  Dus ik zal hoe dan ook iets moeten om niet, straks als ik 56 ben, vaste klant bij de voedselbank en het leger des heils te worden.
  Want het gat tussen 56 en mijn pensioenleeftijd die nu op 68 plus 3 maanden staat en ongetwijfeld naar 70 gaat is toch wel erg groot.
  Dus ik hoop erop dat ik straks toch een baan kan vinden met een salaris dat straks als ik het zonder uitkering moet doen toch een beetje in de buurt blijft van mijn huidige salaris, natuurlijk heb ik ook een plan B en een plan C, als plan A niet slaagt, plan B is een koeriersbedrijfje opstarten en dan zien waar het schip gaat stranden (want als we naar de kloten moeten, dan maar gelijk goed) en plan C is omscholing, maar zoals eerder gezegd ben ik de 50 al gepasseerd en ben er na talloze sollicitaties wel achter dat op je CV eerst naar je geboortedatum wordt gekeken en is er hoe je het ook wend of keert sprake van leeftijd discriminatie op de arbeidsmarkt.
  Ook komt daar nog bij dat zeker in de transport sector enorm veel vraag is naar 65plussers die niet te duur zijn en ook nog eens subsidie met zich brengen.
  Dus de groep waar ik in val de 50 plussers dus, hebben op de arbeidsmarkt niet alleen een hele grote groep jonge mensen onder zich, maar ook nog eens een hele grote groep 65 plussers boven zich.

 8. 27/01/2019

  Sanne Reply

  Hi,
  Ik vroeg me af of jullie nog op zoek zijn naar bloggers?
  Ik ben een beginneling maar ik vind het erg leuk om verschillende dingen te lezen en te schrijven!

  Ik zou het erg leuk vinden om deel te mogen maken van jullie blog. :)

 9. 30/05/2019

  Gerri Reply

  Als de ‘nieuwe veertiger’ is het bijna een must dat wij meer van ons gaan laten horen. De vliegende en stressvolle start als moeder ligt bij mij al in een ver verleden. Ik ben in de bevallige leeftijd van 61 werk ik bij een lokale omroep als reporter. Mijn schrijfstijl is uitdagend genoeg om een frons èn een glimlach op de lezers/kijkers te toveren. Wie daagt mij uit?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*