Be healthy: gezond ijsje

Een gezond leven is leuker en een leuker leven is gezond. Met deze insteek is het al een stuk makkelijker om je aan een healthy lifestyle te houden. En niet geheel onbelangrijk: het kan ook heel lekker en leuk zijn. Heerlijk eten zonder troep en sporten in de buitenlucht met als doel om fit te worden en je iedere dag energiek te voelen zonder dat je daar heel veel voor moet laten. Het vergt alleen een iets andere aanpak. 

IJs laten staan is voor mij soms best lastig. Zelfs in deze tijd wanneer ijs ook gewoon op de grond te vinden is. Of het nu gaat om een Swirl, Ben & Jerry’s, schepijs of een ijstaart (Viennetta!), alles ontvang ik met open armen. Zo nu en dan maak ik heus een uitzondering en geniet ik van een bakje Cookie Dough. Maar voor alle andere ijshongerige momenten heb ik een gezonde oplossing.

Gezond ijsje in de maak

Een gezonde sorbet, het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar het kan heus. Gewoon wat bevroren zomerfruit in de blender gooien met wat amandelmelk en eventueel een rijpe banaan. Lepeltje honing kan worden toegevoegd als de blender zijn werk heeft gedaan. En dat het leukste onderdeel: de toppings. Mijn favoriet is op dit moment moerbeibessen (een chinees superbesje vol ijzer, calcium, vitamines en vezels), cacao nibs en kokosvezels. Yum!

gezond ijs

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

2 Responses to “Be healthy: gezond ijsje”

  1. 10/12/2014

    Anouk Reply

    Dit is zo lekker!

  2. 10/12/2014

    Northflix Reply

    Klinkt goed! Ik heb overigens een Yonanas voor gezond ijs ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*