Kleine obsessie: nagellak

De een gaat de deur niet uit zonder een felle lippenstift of getekende wenkbrauwen en ik heb dat met nagellak. Je spot mij bijna nooit zonder gekleurde nagels. Persoonlijk vind ik dat nagellak je outfit net wat extra’s geeft.

Voor mijn bijbaan moet ik helaas wel steeds mijn nagellak verwijderen, omdat ik met vers eten werk. Mijn nagels scheuren, mede door dat werk, best wel snel en daarom lak ik het liefst zo snel mogelijk thuis weer mijn nagels. Ziet er bij mij een stuk verzorgder uit.

Een paar jaar geleden

Ik scrolde door mijn Instagram en ik kwam deze post tegen van 30 januari 2013. Blijkbaar had ik even niks te doen en heb ik alle potjes geteld. Precies 100 dus. Volgens mij had ik ook wel ongeveer alle soorten kleuren. Best wel verslaafd dus, oeps. Ik had destijds ook twee wandplankjes waar ik al mijn nagellak uitstalde. Niet heel gek dat ik daar vaak verbaasde opmerkingen over kreeg.

thumb_IMG_8728_1024

Nu

Inmiddels heb ik best wel veel van deze potjes weggegooid of weg moeten gooien. Heel leuk dus om een hele collectie te hebben, maar ik heb wel geleerd dat nagellak niet heel lang houdbaar is. Nu heb ik nog steeds wel een aardige collectie, maar ik merk dat ik eigenlijk bijna alleen nog meer de lakjes van Essie en Sally Hansen gebruik. Dat zijn ongeveer de enige lakjes die een paar dagen fatsoenlijk op mijn nagels blijven zitten. Ze zijn dan ook wel een stukje duurder en daarom koop ik ook niet meer zo veel nagellak meer. Ik gebruik het meest rode-, donkerroze-, mint- en babyblauwe tinten. Bijna overal goed mee te combineren en staan heel leuk!

Favorieten

Dit zijn de lakjes die ik op dit moment het meest gebruik:

thumb_IMG_8736_1024

420 Tea Party | 709 Mintage | 370 Sugar Fix | 470 Red Eye | 449 Rhapsody Red | 220 Pink Tank | Exotic Liras | With the Band

Houd jij ook van nagellak of heb je een andere lichte obsessie?

Author Description

Wordt gelukkig van schrijven en is verder gek op reizen, koken, Scandinavische interieurs, lipsticks en fashion.

4 Responses to “Kleine obsessie: nagellak”

 1. 28/07/2016

  Silke Reply

  Blauwige lakjes zijn echt mijn favoriet! Op mn tenen heb ik dan weer graag felrood haha. Ik ben helaas niet goed in het lakken van mn nagels, waardoor ik het merendeel van de tijd met een soort nude op mn vingernagels rondloop, want daarvan is het niet erg als je er kilometers naast lakt :) Liefs!

 2. 28/07/2016

  Jolet Reply

  Ik heb precies hetzelfde: van verslaving naar heel af en toe iets kopen.

 3. Ik heb me suf gekocht aan tientallen OPI-lakjes. Nu eerst maar eens opmaken voordat ik een nieuwe aanschaf

 4. 01/08/2016

  Eveline Fleur Reply

  Ik ben zelf ook echt nagellak verslaafd. (sorry not sorry ;) ) Ik ben dol op een verse manicure en de kleur maakt mij eigenlijk niet zoveel uit. Dat ligt een beetje aan mijn mood. Daarnaast hou ik ook erg van nail art!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*