Make-up: Van vroeger tot nu

Ik denk dat we het allemaal wel kennen. Als pubermeisje begin je wat onzeker met make-up en maak je een hoop ‘blunders’. Een aantal jaar verder heb je een look ontwikkeld waar je je fijn bij voelt. Hoogstens pas je het een beetje aan naar de trends. Dat is mijn ervaring in ieder geval. Ik neem je vandaag mee in mijn make-up evolutie, zoals ik het maar even noem.

Vroeger

Ik geloof dat ik dertien was toen ik voor het eerst met make-up bezig ging. Er was een buitenschoolse visagiecursus georganiseerd en als noob was ik toch wel nieuwsgierig. Na die les kocht ik mijn eerste mascara en oogschaduwpaletjes, bruine en blauwe (!!!) tinten. Maar dat je je mascara gesepareerd aan moest brengen en dat het veel mooier is om oogschaduw te blenden? En dat je beter niet die kleine sponsjes in het doosje kunt gebruiken? Geen idee!

make-up blunders

bron: proud2bme.nl

Toch duurde het even voordat make-uppen een vast ritueel werd. Mascara werd vanaf de tweede klas steeds gebruikelijker en ik begon ook met oogpotlood lijntjes onder en boven mijn oog te zetten. Geen succes, maar ja van fouten leer je zullen we maar zeggen. Daarna begon ik ook foundation te gebruiken, maar het was en blijft een hele opgave om de juiste kleur te vinden, vooral met mijn lichte huid. Vaak genoeg een te donkere kleur gedragen dus. Lipgloss werd vervangen door lippenstift en oogpotlood door eyeliner. Oogschaduw deed ik nog wel eens op, maar de laatste twee jaar eigenlijk niet meer. Ondanks de vele tutorials op YouTube kost het mij erg veel tijd om het op beide ogen mooi aan te brengen. Ik bewaar het dus vooral voor wat specialere momenten.

Nu

Mijn huidige alledaagse look is vrij simpel. Dit zijn de producten die ik gebruik: Inglot foundation, Collection 2000 concealer, Catrice poeder, Sleek blush, Catrice oogschaduwbasis, wenkbrauwgel en eyeliner en Maxfactor mascara. Lipkleuren wissel ik nogal af: de ene dag draag ik niks, maar anders draag ik het liefst Mac Mehr of All Fired Up of Inglot nummer 419. Tot slot gebruik ik de kwasten van Real Techniques. Highlighter en bronzer? Gebruik ik niet, geen idee eigenlijk waarom niet. En ik vind mijn wenkbrauwen donker genoeg, dus ik bespaar mezelf de moeite om ze bij te tekenen. Voor lippenstift, foundation, mascara en kwasten heb ik wat meer geld over, voor de rest vind ik het fijn om budgetproducten te gebruiken.

make-up blunders

Confession time! Aan welke make-up blunders heb jij je schuldig gemaakt?

Author Description

Wordt gelukkig van schrijven en is verder gek op reizen, koken, Scandinavische interieurs, lipsticks en fashion.

No Responses to “Make-up: Van vroeger tot nu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*