Nat haar beschermen in de winter

We kunnen er niet onderuit: soms kan je eigenlijk niet anders dan met nat haar naar buiten. “Maar je kan toch gewoon föhnen?”, ik hoor het je denken. Ja dat kan, maar wat nou als je dat niet wilt omdat je je haar op natuurlijke wijze wil laten drogen? Dan sta je dus met je natte lokken op straat! Bijvoorbeeld als je te laat opstaat waardoor je haar niet meer kan drogen, je net uit het zwembad komt en je haar nou eenmaal niet in dat half uurtje dat je je omkleedt droogt, of wanneer je een flinke regenbui op je hoofd krijgt. Ook in de winter komen die situaties voor. Wat kan je hier nou eigenlijk het beste mee doen? Hieronder geef ik je mijn tips!

Een zijden kussensloop

Het eerste waar ik rekening mee probeer te houden, is het moment waarop ik mijn haar nat maak. Als ik weet dat het ’s ochtends niet kan drogen, zorg ik dat ik het ’s avonds was zodat mijn haar ’s nachts genoeg tijd heeft. “Maar het is toch helemaal niet goed om met nat haar te slapen?”. Ja, dat heb ik ook weleens gehoord. Wel las ik ooit dat het kan helpen om een zijden kussensloop te gebruiken. Zelf doe ik dat eerlijk gezegd nooit. Ik heb ook niet het idee dat mijn haar door een katoenen sloop beschadigt, zo erg zou het dus wel niet zijn ?. Maar mocht je tóch het idee hebben dat je je haar hierin moet beschermen, is een zijden kussensloop dus een aanrader.

Extra verzorging

Ook tijdens het wassen zelf probeer ik, zeker in de winterperiode, rekening te houden met mijn haar. Zo gebruik ik een haarmasker en probeer ik mijn haar lief te behandelen door niet als een malle een handdoek over mijn haar te wrijven, maar voorzichtig goed uit te wringen en mijn haar te deppen. De ergste knopen haal ik eruit door met mijn vingers te kammen (niet te trekken), zodat enkel een paar streken met een borstel (of het liefst een kam) genoeg zijn.

haar beschermen

Bescherm je haar

“Fijn, dat is hoe je je haar wast enzo. Maar wat doe je nou als je tóch naar buiten gaat met nat haar?”. Ja, dat is natuurlijk dé vraag die je in deze blog beantwoordt wilt hebben! Het eerste wat ik doe, is het maken van een losse vlecht. Hierdoor kan het door de wind niet weer in de knoop raken, maar beschadigt het tegelijkertijd ook niet omdat het bijvoorbeeld te strak wordt getrokken. Nat haar is nou eenmaal kwetsbaarder dan droog haar, dus daar moeten we rekening mee houden.

Als het erg koud is of vriest, zoals in de winter, probeer ik mijn haar te verbergen. Warme muts op en de vlecht in mijn jas. ‘Maar dan worden je kleren toch nat?’. Voor mijn gevoel valt dat eigenlijk erg mee, zeker als ik het goed heb uitgewrongen. Als het zodanig koud is dat ik het idee heb dat alleen een muts niet genoeg is, of als mijn muts snel nat wordt waardoor mijn hoofd koud zou worden, doe ik er vaak nog mijn capuchon overheen. Misschien voor je gevoel een beetje veel van het goede, maar zo weet ik zeker dat mijn natte haar voor de kou is beschermd. Eenmaal in een warme ruimte aangekomen maak ik het direct los, zodat het rustig kan drogen ?

Wat zijn jouw tips om je natte haar te beschermen in de winter? Ik ben erg benieuwd!

miriamvlieg (20 Posts)


Author Description

No Responses to “Nat haar beschermen in de winter”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*