Tips tegen littekens

Tegenwoordig zijn er allerlei middeltjes om littekens tegen te gaan. Het ene na het andere product wordt aangeraden op blogs, forums en Youtube-filmpjes. Maar wat werkt nou echt? Om op deze vraag antwoord te geven heb ik de afgelopen jaren heel wat middelen gebruikt. Als je wilt weten wat voor mij echt werkte, lees dan snel deze tips tegen littekens.

Zweedse Kruidenbitter

Op het internet wordt hier niet veel over geschreven, maar het is een echte aanrader. Mijn tante gebruikte dit voor haar operatielitteken bij haar nek, en dat heelt nu zeer mooi. Of dit door de Zweedse Kruiden bitter komt durf ik niet zeggen, maar voor mijn eigen litteken hielp het wel. Zweedse kruidenbitter kun je zelf maken of kant-en-klaar kopen. Zelf koop ik het altijd kant-en-klaar omdat ik het dan meteen kan gebruiken. Als je Zweedse kruidenbitter zelf maakt moet je twee weken wachten en in de zon of kachel laten staan.

Je brengt de Zweedse kruidenbitter officieel met een kompres aan op het litteken, vervolgens laat je het een nacht zitten. Mijn litteken was niet erg groot, maar was wel een jaar oud. Na een week zag ik al flink wat verschil. Het litteken was duidelijk minder zichtbaar en kleiner geworden. Ook helen wonden veel sneller met Zweedse kruidenbitter. Mocht je besluiten het een kans te geven dan kun je bij de natuurlijkwinkel terecht voor een flesje.

tips tegen littekens

Zink en vitamine C

Uit mijn eigen experiment  merkte ik dat wonden en ook littekens sneller heelden door vitamine C en zink te slikken. Het minpunt van dit experimentje is wel dat ik ook dingen op het litteken smeerde. wel heb ik geëxperimenteerd door alleen iets op het litteken te doen zonder de zink en vitamine C.  Ik merkte dat het litteken zonder de inname van zink en vitamine C minder snel heelde. Wel moet je oppassen met de inname van zink, maar mocht je weten dat je hier een tekort aan hebt dan kan je het met supplementen innemen.

Vitamine E

Vitamine E kom je vaker tegen als litteken middel, maar het werkt echt. Uit mijn ervaring weet ik wel dat je honderdprocent pure vitamine E olie nodig hebt. Dit kun je halen uit goedkope vitamine E capsules, die je vervolgens doorprikt en op je huid smeert, of je koopt het in een flesje. Ik heb vooral vitamine E gebruikt om wonden te helen, maar ook voor een litteken. Wat ik wel heb gemerkt is dat je met vitamine E er snel bij moet zijn. Hiermee bedoel ik dat als je een wond hebt dat een litteken kan worden, je per direct moet smeren. Persoonlijk denk ik niet dat littekens van een jaar oud hiermee nog te redden zijn, misschien dat het ietsjes verbetert. Als je een vette huid hebt moet je opletten. Vitamine E maakt de huid nogal vet waardoor je meer acne kunt ontwikkelen.

tips tegen littekens

Visualiseren maar!

Visualisatie? Ja, en het werkt echt. Door je in te beelden dat je litteken weg gaat zorg je ervoor dat de huid sneller heelt. Hoe het precies werkt weet ik niet, maar uit ervaring weet ik wel dat het helpt. Het beste is dat het geheel gratis is. Visualiseer bijvoorbeeld dat je huid weer normaal is, of beeld je in dat het licht van de zon je litteken weer heelt. Doe dit net voor het slapen gaan dan kost het je ook geen extra tijd.

Let op!

Littekens kunnen op verschillende wijze ontstaan. Het kan ontstaan door acne, een val of een operatie. Mocht je deze producten willen gebruiken, check dan altijd eerst of het geschikt is voor jouw situatie.

Heb jij nog goede tips tegen littekens? Laat het ons weten!

Dit gastartikel is geschreven door Lisanne Kloosterman

Author Description

Als gastblogger kun je een bijdrage leveren aan deze site. De enige voorwaarden: dat het onderwerp bij VG past en dat het om unieke content gaat. Voor meer informatie kun je mailen naar info [at] verrassendgenoeg.nl

No Responses to “Tips tegen littekens”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*