Mijn boekentips

Het is een lange tijd geleden dat ik mijn boekentips op een rijtje zette. Het wordt dus hoog tijd om mijn huidige aanwinsten eens weer te delen. Deze periode heb ik niet veel gelezen, want ik heb het behoorlijk druk met mijn studie. De boeken die ik heb gelezen zijn dus ook geschikt geweest voor mijn studie of er aan gerelateerd. Dit zijn mijn 3 boekentips:

Het energieke vrouwen voedingskompas – Marjolein Dubbers

Dit boek geeft je een inzicht in hoe hormonen werken. Misschien nog wel belangrijker is dat er ook behandeld wordt hoe je hormonen worden beïnvloed door je voeding. Inmiddels ben ik zelf ook naar een lezing van Marjolein Dubbers geweest. Hoewel het misschien lijkt alsof deze informatie voor 40+’ers is bedoeld, is niks minder waar. De inspirerende filosofie van deze vrouw is zeker de moeite waard om je eens in te verdiepen.

boekentips

De vliegeraar – Arthur Japin

Mocht je nog niet van dit meesterwerk hebben gehoord, dan help ik je alvast een stapje in de goede richting. Het was liefde op het eerste gezicht met dit boek, de kaft is namelijk prachtig! Het is dan altijd even afwachten of het verhaal niet tegen valt. Gelukkig was deze historische roman zeker de moeite waard. Het verhaal begint met een bizarre diefstal van een mensenhart (dit is geen grapje, er wordt echt een mensenhart gestolen) en trekt daarmee direct je aandacht. Het verhaal laat je daarna ook niet meer los.

Vele hemels boven de zevende – Griet op de Beeck

Dit is een van die literaire werken die gewoon eenvoudig te lezen is. Eerst denk je misschien dat er niets gebeurt in het boek tot je beseft dat je een deel van de kern hebt gemist en het boek emotioneel erg goed geschreven is. Het sleept je mee met verschillende hoofdpersonen die allemaal hun verhaal vertellen en allemaal verbonden zijn. Wat er gaat gebeuren, vertel ik niet want dan valt het effect een beetje weg. Wat ik wel kan vertellen is dat als je nog een keer een literair werk wilt lezen, dit zeker een laagdrempelige aanrader is.

Dit waren mijn 3 boekentips van dit moment.

Wat is jouw favoriete boek op dit moment?

Author Description

Gaat door het leven met een glimlach | Houdt van praten, schrijven, lezen en nog veel meer, maar vooral van bezig zijn |Volg je mij ook via instagram: @lisamarijkevdb

One Response to “Mijn boekentips”

  1. 02/04/2017

    Lesley Reply

    Het eerste boek heb ik al vaker over gelezen. Het blijft toch erg interessant voor mij. Er is zoveel wat je met voeding alleen al kunt bereiken. Ik ben momenteel bezig in de nieuwste van Kluun. Tot nu toe vind ik het nog niet echt heel boeiend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*