3 X Fijne boekentips

Een van mijn goede voornemens was om meer boeken te gaan lezen. En hoewel ik weet dat het nog een beetje voorbarig is om te zeggen dat ik hierin geslaagd ben, kan ik wel zeggen dat ik goed op weg ben. Afgelopen maand heb ik drie boeken verslind en omdat ik over alledrie heel enthousiast was, vertel ik je er graag meer over.

1. Tips van Jet

Al eerder schreef ik over het boek van Jet waarbij gezond en gelukkig leven centraal staat. 100 Tips van Jet is haar nieuwe boek dat net is uitgekomen en ik kan je inmiddels vertellen dat het weer een topper is. Jet (van Nieuwkerk) geeft je in dit boekje honderd tips hoe je gezond kunt leven zonder dat het saai wordt. Heel fijn, want hierdoor zijn alle tips vrij simpel uit te voeren en hoef je jezelf geen streng dieet op te leggen. Zeker niet zelfs. Daarnaast geeft ze ook tips over een gelukkig leven met minder stress en meer tijd voor jezelf en je geliefden. YAY voor Jet!

boekentips

2. Toen ik je zag

Over dit boek is al onwijs veel gepraat en geschreven, maar ik had het nog steeds niet gelezen. Daar kwam afgelopen weekend verandering in en toen ik eenmaal begonnen was, kon ik niet meer stoppen. Het levensverhaal van Isa Hoes en Antonie Kamerling leest als een trein en is indrukwekkend, liefdevol, heftig, mooi en heel verdrietig tegelijkertijd. De depressieve periode van Antonie wordt uitgebreid beschreven en je krijgt echt een inkijkje in het hoofd van iemand die lijdt aan manische depressiviteit.

boekentips

3. Geluk is D.O.M.

Lisa Marijke schreef hier al dat ‘zelfhulpboeken’ de trend zijn en daar doe ik sinds kort aan mee. Ik ben bezig in het boek Geluk is D.O.M. van Patrick Hees. In dit boek staan de drie bouwstenen van geluk centraal waarbij de D staat voor doelen, de O voor oplaadpunten en de M voor mensen. Deze bouwstenen komen voort uit vele geluksonderzoeken en Hees leert ons met vele bruikbare tips hoe je dit kunt toepassen in het dagelijks leven. Interessant en het proberen zeker waard!

Hebben jullie nog goede boekentips? Laat het me weten!

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “3 X Fijne boekentips”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*