5 leuke boeken voor op de koffietafel

Ik hou ervan. De welbekende boeken voor op de koffietafel. Ze dragen bij aan het interieur en niets fijner dan de dag beginnen met een kop koffie en een boek waarbij je even helemaal niets hoeft. Je tijdelijk storten in een andere wereld en inspiratie opdoen. Helemaal in de wintermaanden zijn deze boeken mijn favoriet. Vol fotografie, design en fashion. En laten we nou net in deze maanden ook ons verlanglijstje voor de lieve Sint maken… 

The Selby Is In Your Place was in eerste instantie een blog. Todd Selby ging bij diverse creatieve geesten op bezoek om foto’s te maken. Vele foto’s van iconen uit onder andere de muziekwereld, allemaal gemaakt in hun eigen omgeving. Interessant om te zien hoe iemand zijn stijl en werk terugkomt in hun huis. Een boek vol inspirerende foto’s van inspirerende mensen vanuit de hele wereld.

The Selby is in Your Place
Bol.com €21,99

De kleine dingen in het leven maken ons gelukkig en laten dat nou juist de dingen zijn die je vlug over het hoofd ziet. Barbara Ann Kipfer kwam daarom met het boek 14.000 Things To Be Happy About. Een boek gevuld met kleine geluksmomentjes, van een simpele ”rearranging the apartment” tot ”waking up early and having breakfast together outside”. Een boek om gelukkig van te worden elke keer als je het erbij pakt. Of het simpelweg ziet liggen.

14,000 Things To Be Happy About
Bol.com €8,99

The Sartorialist is een bekend begrip binnen de modewereld. Het is de modeblog van Scott Schuman, wonende in New York. In het boek The Sartorialist: Closer heeft Scott Schuman foto’s gemaakt van mensen over de hele wereld. Mensen met gevoel voor stijl, die inspirerend zijn voor anderen. Een mooi boek met straatbeelden van over de hele wereld. Zoek de verschillen!

The Sartorialist: Closer
Bol.com €19,99

Influence, het boek over de Olsen twins. Deze hardcover zit boordevol foto’s, inspiratie en interviews met de twee. Er valt van alles over ze te zeggen, maar stijl hebben ze zeker. Hoe ze tot deze stijl zijn gekomen, komt allemaal aan bod in het boek. Een boek waar je uren door kan bladeren, maar wat ook zeker een hoog leesgehalte heeft. Een absolute eye catcher voor op de koffietafel!

Influence
Bol.com €21,99

En tot slot een boek dat eigenlijk een beetje uit de toon valt bij de voorgaande, maar ik kon het niet laten. Listography Journal is het boek waarbij je jouw leven in lijstjes zet. De onderwerpen zijn al gekozen, het is aan jou om ze invulling te geven. Een stukje zelfkennis en heerlijk om bij weg te dromen.

Listography Journal
Bol.com €13,99

Anouk van Eldik (606 Posts)

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.


Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “5 leuke boeken voor op de koffietafel”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*