Aanrader: Late Night Comedytrain in Toomler

Tussen alle drukte in werk en privé door moet er toch geblogd worden, vind ik. Moeilijk, weinig inspiratie. Dus, na het hardop verzuchten dat er een blogje getikt moest worden, zei @postma gelukkig: je bent gisteren naar Toomler geweest, doe dat dan. Goed punt.

Gisteren ben ik dus in Toomler geweest. Eerst even iets daarover. Vroeger was het een soort schimmige club onder het Hilton-hotel, schijnt. Nu dus een broedplaats van nieuw standup-comedy talent. Iedere zaterdagavond kun je genieten van de Late Night Comedytrain. Een x-aantal comedians, bekend of onbekend, laten hun humor los op het publiek. Soms om nieuw materiaal voor een show te testen, soms om überhaupt een beetje podiumervaring op te doen.

Howard Komproe

Howard Komproe praatte de avond aan elkaar en dat deed-ie bijzonder prettig. Leuke anekdotes tussendoor, beetje spelen met het publiek en zorgen dat de comedians een lekker applaus krijgen. Lukte hem erg goed! Zelfs toen één van de comedians overduidelijk even zijn avond niet had, kreeg hij het publiek toch zo ver dat ze de man een behoorlijk applaus gaven. De verhaaltjes over Komproes kinderen (een tweeling) die op basketbal zitten, maar daar verdomde slecht in zijn, bleven nog het meest hangen. De Nederlands-Griekse langharige, pyjamabroek dragende gozer die even op het podium mocht komen om uitleg te geven over zijn kledingstijl werd mooi gecompenseerd met een glas bier op kosten van Komproe. En ja, daar had je nou echt even bij moeten zijn ;-).

Stefan Pop

De avond opende met Stefan Pop. Uiterlijk lijkend op een joch (vooruit, hij is net een jaar ouder dan ik) dat net begonnen is met zijn studie (Filosofie in zijn verhaal), maar innerlijk met groot vuur en passie en, zo het lijkt: lichtelijk oversekst. De tip die hij meegaf: ben je single, pik dan vrouwen op bij de een-persoonsmagnetronmaaltijden van de Albert Heijn, je weet meteen dat zij ook single zijn. Wel oppassen dat je niet uit de winkel wordt gezet…

Wie een kuil graaft

Wie er na Stefan op het podium stond weet ik niet precies meer helaas. Verder weet ik ook niet meer hoe de man heette die heel hard een kuil voor zichzelf groef en daar echt niet meer uit kwam. Helaas, want vergeleken met de anderen die gisteravond op het podium stonden viel dat nogal uit de toon. De grapjes kwamen niet aan bij het publiek en hij was dan ook vrij snel klaar op het podium. Verder was er Merijn Scholten, waarvan ik weet dat ik hem grappig vond, maar waar hij het over heeft gehad, dát weet ik dan niet meer. Is dus niet blijven hangen en misschien zegt dat genoeg.

Thijs van Domburg

Verder was er Thijs van Domburg, die niet bepaald een verregaande uitstraling heeft, maar wel zeer treffend kon beschrijven hoe hij zit kapot ergerde aan meisjes van 16 met een dikke laag make-up en een dot kauwgum in de mond waar ze dan hard op zit te kauwen in de trein op de stoel tegenover hem. Maar te bang om er iets van de zeggen. Tot ze eindelijk het stuk uit haar mond heeft gedaan en één keer kucht. Tegen die tijd was de ergernis zo groot dat hij keihard uitviel over dat kuchje. Gênant. Tweede anekdote ging over een vrouw van middelbare leeftijd die tegenover hem in de trein kwam zitten terwijl hij een boek las. “Nee he, toch niet zo eentje!“. Maar jawel: “Ah, u bent een boek aan het lezen”. “Ah, u bent lekker aan het constateren“. “Waar gaat het over?”. “Over een jongeman van 25 die in de trein probeert een boek te lezen waarbij een of ander oud wijf hem steeds stoort met kutvragen over het boek dat hij zit te lezen“. “Ow, op de heenreis las iemand hetzelfde boek dan!”.

Grootheden

Ergens tussendoor was Micha Wertheim (in een roze bloes met glittertjes) net in Kamp Vught geweest. En daar mag je eigenlijk geen grapjes over maken, maar hoe langer het geleden is, des te eerder mag je er grapjes over maken. Zo vond ook Hans Sibbel (Lebbis), die nu al grapjes durfde te maken over de schietpartij in Alphen aan de Rijn (ook al mag je er pas komende woensdag vanaf half 2 ‘s middags grapjes over gaan maken). Hoe ernstig ook (het volgende zinnetje is een quote en niet mijn mening), “wat gaat er dan om in de hoofden van die mensen die, op de lekkerste dag van het jaar tot nu toe, bedenken dat ze even gaan winkelen in een overdekt (!) winkelcentrum?

Martijn Koning

En, ben je fan van Lassie, Skippy of Barbapappa, dan had je gisteren Martijn Koning even over moeten slaan. Martijn had een briljant stukje over hoe muggen je leven verzieken en hoe ze lijstjes voor elkaar achterlaten met instructies om niet doodgemept te worden. Maar, hij eindigde met stukjes over “Evil Lassie”, “Evil Skippy” en “Evil Barbapappa”. Ik kan het niet reproduceren, omdat het zo beeldend was verteld, maar als afsluiter was Martijn Koning fantastisch. Nog even hard lachen en dan lekker ontspannen terug naar huis.

Overigens, het was al een aantal jaren zo dat je niet meer kon reserveren voor Late Night Comedytrain, maar eenmaal daar hoorden we dat het weer kan sinds een tijdje. Volgende keer dus gewoon even reserveren! Heb je sowieso een plekje :). Laat ook even weten wat jij van Late Night Comedytrain vond, als je geweest bent.

Annelies Verhelst (102 Posts)

Annelies bewijst graag dat techniek niet moeilijk hoeft te zijn en is dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken, boeken lezen, films en series kijken, eindeloos nerden en meer. Baas van intogadgets.nl, heeft ooit Verrassendgenoeg.nl opgericht, bijna altijd online en heeft over alles een mening. Heeft óók gewoon een vaste baan...


Author Description

Annelies bewijst graag dat techniek niet moeilijk hoeft te zijn en is dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken, boeken lezen, films en series kijken, eindeloos nerden en meer. Baas van intogadgets.nl, heeft ooit Verrassendgenoeg.nl opgericht, bijna altijd online en heeft over alles een mening. Heeft óók gewoon een vaste baan...

One Response to “Aanrader: Late Night Comedytrain in Toomler”

  1. 10/04/2011

    @postma Reply

    Het is overigens – voor zover ik weet – redelijk uitzonderlijk dat er 7 comedians voorbij komen op zo’n avond. Meestal zijn het er 5 :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*