Disneyland Paris bestaat 20 jaar

Omdat ik niet de enige ben met een zegje, geef ik af en toe het podium aan leuke gastbloggers. Rianne is zo’n leukerd en blogde over het jarige Disneyland Paris. Met veel bijzondere cijfers en nog iets anders wat je absoluut even moet bekijken!

Nu ben ik helemaal niet zo’n Disney-fan, zeker de nieuwere films kunnen me niet zo bekoren, maar hoe Disney keer op keer mensen in vervoering weet te brengen, mag op z’n minst bewonderenswaardig worden genoemd. Toen ik puber was, bezocht ik Disneyland Paris al twee maal, maar nu ik moeder ben staat een nieuw bezoek, samen met mijn ukkies natuurlijk, toch zeker weer op mijn verlanglijstje. Eigenlijk best jammer dat mijn tweeling nog wat klein is, want Disneyland Paris viert dit jaar uitgebreid feest.

Disneyland Paris bestaat 20 jaar

Dit jaar is het 20 jaar geleden dat Disneyland Paris haar poorten opende. In de afgelopen jaren werden meer dan 250 miljoen mensen getrakteerd op een prachtige wereld vol magie. Natuurlijk laat Disney deze verjaardag niet ongemerkt voorbij gaan; er staan voor dit jaar nieuwe shows, parades en andere verassingen op het programma. Maar ook online pakt Disney uit; bijvoorbeeld met onderstaande infographics en een viral die online werden verspreid.

Infographics

Speciaal voor dit 20-jarig bestaan heeft Disneyland Paris twee infographics laten ontwerpen: eentje met leuke feitjes en weetjes (wist je bijvoorbeeld dat de oppervlakte van Disneyland Paris net zo groot is als 1/5de van Parijs?) en eentje met de geschiedenis van het park. Omdat twee stuks wat lang is voor dit blog, heb ik de eerste infographic hier voor je.

Disney 20 jaar infographic

Goofy komt je ophalen

Misschien nog wel leuker dan de infographics is de viral die gemaakt werd. Hierin komt Goofy bij je thuis langs om je op te halen. Echt eventjes naar kijken hoor; hij tovert direct een lach op je gezicht!

Goofy in Biddinghuizen

 

Wat is jouw leukste herinnering aan Disney(land)?


Deze blogpost is geschreven door Rianne Jacobs-Schouten. Ze leeft zich in haar werk als Hoofd Marketing bij online drukkerij Drukwerkdeal.nl (People & Print Group B.V.) uit op het vlak van (online) marketing. Haar hart gaat sneller kloppen van social media, bloggen, webcare, e-mailmarketing, content marketing en (zoekmachinevriendelijk) copywriting voor het web. Je kunt Rianne ook inhuren als freelance online marketeer. Ondersteuning of advies nodig bij de inzet van social media? Goede teksten nodig voor je website, e-mailing of sociale kanalen? Op zoek naar een trainer voor een workshop over social media? Je bent bij haar aan het juiste adres!

Rianne Jacobs-Schouten (3 Posts)

Hi, ik ben Rianne. 30. Kom uit de stad, woon in de polder. In bezit van online DNA. Mama van 2 schattige #ukkies. Gek op nagellak, het liefst in lekkere felle kleurtjes en met veel glitters. Beautykluns op ontdekkingstocht. Uiteraard ook te volgen op Twitter: @riannejacobs.


Author Description

Hi, ik ben Rianne. 30. Kom uit de stad, woon in de polder. In bezit van online DNA. Mama van 2 schattige #ukkies. Gek op nagellak, het liefst in lekkere felle kleurtjes en met veel glitters. Beautykluns op ontdekkingstocht. Uiteraard ook te volgen op Twitter: @riannejacobs.

2 Responses to “Disneyland Paris bestaat 20 jaar”

  1. 27/06/2012

    megan Reply

    Disneyland parijs! Wat was dat een geweldige trip als kind! Ik weet nog dat we in de nacht wakker werden gemaakt en ‘s nachts met de auto richting Disneyland vertrokken. Ik vond het zo spannend dat ik de hele nacht niet geslapen heb. Ik wilde alles meemaken. In het park een mooie prinsessenjurk aan en uiteraard een memoblok mee voor de handtekeningen van alle Disneyfiguren! Het Disneyontbijt was zeker een van de hoogte punten! Wat zou ik graag nog eens kind zijn! Heerlijk :)

  2. 27/06/2012

    Annelies Reply

    Hoi Megan, bedankt voor je reactie! Leuk om te lezen dat het zo gaaf was. Ik heb echter wel de link voor het memoblok die je erin hebt gezet weggehaald. Dit is niet toegestaan op mijn website, en dat kun je lezen in de [url=http://www.anneliesje.nl/page/huisregels]huisregels[/url] die onder het reactieformulier staan. Als je wilt adverteren kun je contact met mij opnemen, dan kun je tegen betaling een banner of advertorial plaatsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*