DIY: Marmer notitieboekje

Marmeren potjes, vaasjes, plankjes, doosjes, noem het maar op: ik ben gek op de marmertrend en verzamel dan ook steeds meer accessoires die van deze mooie print zijn voorzien! Het is zo’n mooie, lichte print en het kan met allerlei accessoires en kleuren worden gecombineerd. Vooral de wit/grijze variant vind ik erg mooi. Nu school weer begonnen is moest er uiteraard ook een notitieboekje met marmerprint aan mijn ‘collectie’ worden toegevoegd!

Na veel winkels af te hebben gespeurd voor hét notitieboekje, besefte ik mij dat dit nog niet zo makkelijk was. Totdat ik bij de Karwei decoratiefolie zag liggen met marmerprint: zelf een notitieboekje DIY-en is natuurlijk nog veel leuker! Lees hieronder wat ik hiervoor heb gedaan.

Wat heb je nodig?

 • Marmer decoratiefolie (Karwei – €5,95)
 • Notitieboekje(s) (ik heb er 2 van de Flying Tiger voor €2 per stuk)
 • Schaar

Hoe ga je te werk?

1. Ten eerste leg je het boekje op de achterkant van het folie en knip je de benodigde hoeveelheid folie uit. Zorg ervoor dat je zo’n 2 à 3 cm overhoudt aan alle randen, voor de omslag van het folie.

diy marmer

2. Vouw vervolgens het folie om het boekje en sla de overlappende randen om de randen van de kaft. Zorg ervoor dat de vouw erin blijft zitten zodat je weet waar je de rand straks moet plakken; zet eventueel een lijntje of stipje.

FullSizeRender[1]

3. Knip het folie in bij de rug van het notitieboekje zodat je het om kunt vouwen. Knip niet te ver in, anders zie je net een hoekje van het boekje onder het folie, dat zou zonde zijn!

FullSizeRender[2]

4. Haal een randje plakfolie los van het papier en beplak nu één van de omgevouwen randen aan de binnenkant van de kaft. Draai daarna het boekje om en plak het folie om heel het boekje. Je kunt eventueel een liniaal of ander boekje gebruiken om het folie goed aan te drukken en glad te strijken.

FullSizeRender[3]

5. Aangezien ik niet zo’n pro ben in recht knippen heb ik ervoor gekozen om de gehele binnenkant van de kaften te beplakken met het folie, zodat je niet de scheve randjes ziet ;) En: hoe meer marmer, hoe beter!

diy marmer

En zie hier het eindresultaat!

diy marmer

Wat vind jij van de marmertrend? En ga je deze DIY ook uitproberen? :)

Author Description

Hi! Ik ben Amber en op Verrassend Genoeg deel ik mijn interesse voor onder andere mode, beauty, lifestyle, interieur en fotografie. Veel leesplezier! Zien wat mij nog meer bezighoudt? Volg me dan op instagram: @amberdouma_

2 Responses to “DIY: Marmer notitieboekje”

 1. 14/09/2016

  Jamey Herben Reply

  wat cute!

 2. 14/09/2016

  Romy Reply

  Oh wauw, dat ziet er leuk uit! Met decoratiefolie kan je zoveel leuke dingen doen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*