Kwalitatief en bewust shoppen

Een nieuw jaar, een nieuwe garderobe! Niet helemaal natuurlijk, maar ik heb mij wel voorgenomen om het anders aan te pakken in 2020. Gaan voor kwaliteit ipv kwantiteit en dat betekent dat ik de H&M’s en ZARA’s laat voor wat ze zijn. Vaak is het na een paar keer wassen al niet meer mooi of is de pasvorm eruit. Ook merk ik dat ik bij een 20 euro truitje al gauw denk: ”Ach leuk voor erbij, het is toch maar twee tientjes”. Met als resultaat dat je het amper draagt want het is geen echte aanwinst. In het kader van duurzaamheid een absolute no go natuurlijk en daarom ga ik aan de slag met kwalitatief, bewust en veel minder shoppen.

In januari hebben we geluk want dan is het overal volop SALE. Zo kun je kwaliteit shoppen voor betaalbare prijzen. Ik kocht vorige week bijvoorbeeld een wollen trui van American Vintage met 30% korting. Als nog een vrije dure aankoop maar ik weet wel zeker dat de trui lang meegaat én ik hem veel draag, want zachter (en mooier!) dan deze trui wordt het niet gauw.

Op het verlanglijstje

Ook bij kwalitatief shoppen mag je wat te dromen houden. Juist dan eigenlijk, want je wilt impuls aankopen vermijden.

Een winterjas die echt warm is

Ik wil graag een winterjas die écht warm is. Zo eentje waarin je uren met de hond kan lopen als het vriest, maar waar je het never nooit koud in krijgt. Ik vind de reset jassen heel mooi, vooral de donzen variant. Stijlvol maar zeker weten heerlijk warm vanwege de vulling (90% dons). Een ander merk waar mijn oog op is gevallen is Giacomo en met name de teddy/fake fur jassen vind ik prachtig. Deze zijn gevoerd en voorzien van thermo materiaal waardoor je het niet gauw koud krijgt.

Cowboylaarzen

Het kan je bijna niet zijn ontgaan: cowboylaarzen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Ik vind ze prachtig en ze zijn op zoveel manieren te combineren dat het ook hele veelzijdige laarsjes zijn. Met Black Friday had ik al een paar witte geshopt en nu stond er nog een bruin paar op mijn verlanglijstje. Kennelijk heb ik dit heel goed gevisualiseerd want toen ik gisteren in de krinloopwinkel was, liep ik tegen het perfecte paar aan. Bruine cowboylaarzen van prachtig leer, in mijn maat voor 4 (!!!) euro. Je begrijpt: verrrry happy me. En nog een stuk duurzamer ook!

Wollen truien

Ik had het net al even over die geweldige aankoop van laatst. De meest zachte trui ever, en sindsdien zijn al mijn andere truien een stuk minder in trek. Inmiddels heb ik een aantal truien op marktplaats staan die ik niet meer draag en van de opbrengst ga ik een nieuwe kopen van, je raadt het vast al, American Vintage.

Flared jeans

Yess, flared jeans zijn weer helemaal in en ik vind het een fantastische trend. Naast een zwarte en lichtblauw jeans was ik nog op zoek naar een mooie donkergrijze flared jeans. Gelukje dat ik vrijdag in Haarlem met een vriendinnetje had afgesproken en op de terug weg nog heel even bij Ou Boutique binnenliep. Daar hing ie: de perfecte donker grijze jeans met uitlopende pijpen. Inclusief rafel randje aan de onderkant. Verliefd! En met 40% korting ging deze ook mee naar huis.

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Kwalitatief en bewust shoppen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*