Trend 2016: Maritieme look

Verlangen jullie ook zo naar zon, zee en strand? Ik kan niet wachten om weer in mijn spijkershort naar buiten te gaan. Zonnebril op en lekker mensen kijken op het terras in het gezelschap van de nodige wijntjes en borrelhapjes. Oké, dream on, want zover zijn we helaas nog niet. Maar gelukkig kunnen we ons alvast verheugen op de zomer door de nieuwe trend voor 2016 waarin de maritieme looks centraal staan. De ontwerpers hadden ook zin in de zomer en hebben de inspiratie voor de collectie hier duidelijk vandaan gehaald. Met als resultaat heerlijke zomerse items met als hoofdkleuren wit en blauw. 

Mijn liefde voor streepjes heb ik al veel vaker besproken dus de maritieme trend is zeker favoriet bij mij. De aanschaf van de vele streepjes shirts loopt soms ietwat uit de hand, maar ik blijf nog steeds van mening dat je er niet genoeg kan hebben. In allerlei soorten en maten, maar altijd met datgene wat ze siert: simplicity. Het doet mij denken aan vakantie, boulevards, stokbrood en wijn. Eigenlijk dus gewoon aan Frankrijk waar de vrouwen net even iets stijlvoller zijn zonder dat ze het door lijken te hebben. Je ne sais quoi.

Hoewel kleuren bij mij nooit groot favoriet zijn als het gaat om kleding, maak ik voor deze trend graag een uitzondering. Met wit als fijne basiskleur, kan er gerust een beetje blauw of rood bij om de matrozenlook af te maken. Bij Esprit hebben ze de kernwaarden van deze trend helemaal begrepen. Veel maritieme strepen, natuurlijke stoffen als katoen en linnen en de kleuren wit, blauw en rood zien we veel terug in de collectie. Ik stond al een tijdje op het punt om de vakantie te boeken, maar na het zien van deze fijne items kan ik echt niet meer wachten. Kom maar door met die verse jus d’orange en stokbrood van de boulangerie op een zonnig balkonnetje!

Schermafbeelding 2016-03-09 om 14.47.00

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

6 Responses to “Trend 2016: Maritieme look”

 1. 10/03/2016

  Marjolein Reply

  Streepjes scoren elk jaar weer opnieuw en ze belanden ook telkens in mijn kast! ♥

 2. 10/03/2016

  Gina Reply

  Super leuke items! En ik kan ook niet wachten om weer in spijkershorts rond te lopen!

 3. 10/03/2016

  Jamey Reply

  Top trend! Ik ben gek op wit en blauw dus maritiem is perfect!

 4. 10/03/2016

  Sammie Reply

  Vind deze stijl erg leuk maar alleen zomers als ik al bruin ben, anders voel ik me zo wit.

 5. 10/03/2016

  Marijke Reply

  Streepjes is altijd een goed idee! Helemaal gek op streepjes en denk dat het ook altijd ‘een trend’ zal blijven!

 6. 10/03/2016

  Desiree Reply

  Ik ben ook enorm toe aan beter weer! En met deze prachtige items wordt dat alleen maar erger! Super leuk al die streepjes :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*