Warme wintertrend 2018: laagjes

Januari is bijna afgelopen en 2018 is ondertussen helemaal op gang. En ook al is de eerste vorstdag van het jaar alweer een feit, toch lijkt het met dit natte weer soms meer op het herfstseizoen dan op een stevige winter. Hadden we eind vorig jaar nog ijsvrij, nu is het beeld vooral grijs, nat en onstuimig. Geen bevroren slootjes waar we op kunnen schaatsen, geen sneeuwballengevechten en geen bittere vrieskou onderweg ‘s ochtends.

Omdat het dus allemaal wat onvoorspelbaar is qua temperaturen, is het nu wel een goede periode om outfits samen te stellen waarmee je in verschillenden omstandigheden uit de voeten kunt. Vandaar dat ik de laagjestrend volledig heb onarmd. Hier geef ik je enkele tips voor hoe je dit kunt aanpakken.

Luchtige, ademende onderlaag

Het is belangrijk om een lichte onderlaag te dragen, waarmee het niet te broeierig wordt onder de warme overkleding. Zo voorkom je dat als je eenmaal de bovenste lagen uittrekt, je met een klam aanvoelende outfit zit. Eerder deze maand gaf ik al aan dat een blouse met lange mouwen een goede optie is, en deze kun je vaak ook in katoen of andere natuurlijke materialen krijgen. Bovendien stroop je hiervan gemakkelijk de lange mouwen op en draag je er ook eenvoudig nog een hemdje onder.

Veelzijdige bovenlaag

De bovenlaag moet naast warmte ook veelzijdigheid bieden, zodat je niet alleen de keuze hebt tussen heel warm en nét een beetje te fris. Je kunt natuurlijk voor een dikke trui kiezen waarin je het onderweg lekker warm hebt, maar als je daarna de dag doorbrengt in een goed verwarmd kantoor of benauwde ruimte, dan wordt dat al snel teveel van het goede. Dat vind ik vaak erg frustrerend: met trui is het veel te warm, maar zonder trui blijf ik het de hele dag een beetje te koud houden.

Ik kies er daarom vaak voor om een jasje of een fijn damesvest te dragen, zodat ik nog een tussenstap heb waarbij ik gewoon mijn vestje open draag. Voor inspiratie kun je online veel verscheidenheid vinden en inspiratie opdoen, bijvoorbeeld in deze webshop.

Warme accessoires

En tot slot, het laatste geheim van de laagjestrend: draag een sjaal, omslagdoek of poncho. Zo voeg je nog een extra level van variatie toe en kun je heel doelgericht je nek, schouders of zelfs je schoot warmhouden, terwijl je bijvoorbeeld je trui, vest of jasje uittrekt. Deze winter zijn de extra lange sjaals helemaal in, zoals deze designers laten zien. En mocht de vorst nu wél een comeback maken, dan ben jij in ieder geval helemaal voorbereid en zet je gewoon alle lagen tegelijk in!

Wat is jouw favoriete item voor de laagjestrend?

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Warme wintertrend 2018: laagjes”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*