Zo draag je de heuptas

Het is een steeds grotere trend aan het worden: de heuptas. Zowel mannen als vrouwen nemen dit tasje overal mee naartoe. En dit is niet voor niks, de heuptas is namelijk een erg veelzijdige tas. Zo kun je deze dragen op een festival, maar ook als je een dagje in een stad gaat rondlopen en je geen zin hebt om met een grote handtas te zeulen. Het is een heus mode item dat niet in je kast mag ontbreken. Maar hoe draag je nu zo’n heuptas? Wij leggen het je uit.

Heupen

Het meest voor de hand liggend is natuurlijk dat je een heuptas om je heupen draagt. De naam verklapt dit ten slotte al. Het riempje dat om de heuptas zit kun je verstellen, zodat je deze op de gewenste hoogte kunt dragen. Het voordeel hiervan is dat als je de tas op de heupen draagt, deze ook nog eens functioneert als een riem. Zo maak je jouw outfit helemaal compleet! Draag bijvoorbeeld stoere mom jeans met boots of sneakers en laat het heuptasje deel uitmaken van de look. Zo is het bijvoorbeeld leuk om de tas dezelfde kleur te laten hebben als de schoenen die je die dag aantrekt.

heuptas

Taille

Je zou het niet verwachten, maar de heuptas wordt ook wel eens hoger gedragen in de taille. Dit zagen we vooral een aantal jaar geleden. Door een heuptas ter hoogte van je taille te dragen, accentueer je ook weer je figuur. Deze look is wel het meest geschikt als je een jasje of blazer draagt. De heuptas doe je dan namelijk over je kleding heen. Er zijn verschillende merken met een heuptas dames in de collectie met leuke kleurtjes en printjes. Als je dit combineert met oversized kleding, creëer je een speels effect.

Schouder

En we zijn nog niet klaar, want de heuptas kun je ook nog eens over je schouder dragen! Dit zien we ook vooral mannen doen. Ook hiermee kun je je outfit helemaal compleet maken. Als je de heuptas draagt over je schouders creëer je vooral een stoere look. Hiernaast is het ook erg praktisch. Je kunt makkelijk dingen pakken uit het tasje en veel mensen vinden het prettiger dragen om de schouders. Dit komt omdat je het tasje voor je gevoel minder snel kunt verliezen, omdat deze over je lichaam heen hangt. Hiernaast draag je deze tas dicht tegen je aan en kun je dus minder makkelijk beroofd worden op een festival. 

Wat vind jij van de heuptas?

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

One Response to “Zo draag je de heuptas”

  1. 02/06/2020

    Vanessa Reply

    Sinds ik mama ben is een heuptas echt ideaal. Ik draag ze over mijn schouders, zo heb ik altijd mijn handen vrij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*