An apple a day keeps the doctor away

Met een moeder wiens favoriete uitspraak ”An apple a day, keeps the doctor away” is, zou een appel eten er met de paplepel in gegoten moeten zijn. Niets is helaas minder waar, want ik vind dit gezonde goedje gewoon echt niet lekker. Maar gelukkig kunnen we (bijna) alles lekker maken, zo ook de appel.

Hoezo zo gezond?

Laten we allereerst eens antwoord geven op de vraag waarom een appel de dokter bij ons weg zou houden. Een appel bevat om te beginnen ruim 10% van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voedingsvezels. Daarnaast verlaagt het het cholesterol en zit er pectine in appels. Pectine is een stof die giftige metalen uit je lichaam haalt.

Nog steeds niet overtuigd?

Appels gaan zowel geestelijke als lichamelijke veroudering tegen door het hoge gehalte aan antioxidanten. Bovendien helpen appels voor gewichtsverlies, omdat het slechts 60 calorieën bevat en veel goede koolhydraat-achtige vezels waardoor je meer energie krijgt en een verzadigd gevoel.

Hoe maak je dit lekker?

Nu ben ik zelf zo’n baby die haar appeltje graag geschild wil hebben, maar dit gaan we dus NIET doen. Want in de schil zitten de meeste vitamines en mineralen. Hoe ik een appel wel lekker maak, is door de appel in vier partjes te snijden en op een bord te leggen. Hier strooi ik flink wat kaneel overheen en ook nog wat honing. Tot slot wat muesli met rozijnen en noten als topping. Yum! Een appeltaart is er niets bij zullen we maar zeggen.

Schermafbeelding 2014-11-18 om 15.10.48

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

9 Responses to “An apple a day keeps the doctor away”

 1. 18/11/2014

  Bente Reply

  Ik ben juist dol op appels <3! Fijn dat ze ook nog eens gezond zijn ;)

 2. 18/11/2014

  Michelle Reply

  Nomnom! Appel met suiker en kaneel is heerlijk. Mijn tip: verwarm je appel eens! Daar zijn vast genoeg receptjes voor. Is heel lekker :).

 3. 19/11/2014

  birgit Reply

  Heerlijke uitspraak blijft het. Ik hoor het haar ook ze zeggen

 4. 19/11/2014

  birgit Reply

  Heerlijke uitspraak blijft het. Ik hoor het haar ook ze zeggen

 5. 19/11/2014

  Sas Reply

  Appels eet ik vaak, heerlijk!

 6. 19/11/2014

  Denise Reply

  Ok, doel voor de aankomende jaren: meer appels mét schil eten! Leuk geschreven, haha!

 7. 19/11/2014

  Amélie Reply

  Toen ik de titel van je post las, wist ik nog niet dat het ging over het niet lusten van appels. Ik eet dat ook helemaal niet graag! Die tip van jouw met die honing en kaneel ga ik eens proberen. Soms snij ik wel een appel in schijfjes en bak ik ze in de pan om op mijn boterham te leggen. Zo lust ik het wel :D Xx

 8. 20/11/2014

  Susanne Reply

  Ik vind appels juist heerlijk maar ik ben er allergisch voor :-(. Ik kan ze wel eten als ze verwarmd zijn geweest dus ik kan alleen slechte appeltaarten eten ;-).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*