DIY zomerse drankjes

Dit heerlijke weer mag wat mij betreft de hele zomer periode wel aanhouden. Hoewel ik veel moet werken, pik ik hier en daar toch een graantje mee aangezien ik in de horeca op het terras mag werken. Niets is lekkerder dan verkoelende en zomerse drankjes na een dag hard werken. Al smaken ze ook prima na een dagje in de zon liggen met een goed boek. Mijn favoriete zomerse drankjes om zelf te maken zette ik voor jullie op een rijtje.

IJsthee

IJsthee is altijd een goed idee. Helaas bevat de variant in de supermarkt vaak ontzettend veel suiker. Voor een keer geen probleem, maar voor dagelijks gebruik kun je het beste zelf aan de slag. Voor een lekkere kan verfrissende ijsthee, vul je de kan tot ongeveer de helft met kokend water. Daar laat je een thee smaak naar keuze in trekken en daar kun je suiker of honing naar smaak aan toevoegen. Daarna vul je de kan met koud water en ijsklontjes. Et Voila! Je glazen zelf gemaakte ijsthee kunnen geserveerd worden.

Limonade van watermeloen

Voor deze dorstlesser kook je 125 ml water met 120 gram suiker. Daarna pureer je een grote watermeloen en zeef je de sap, je krijgt dan ongeveer een liter watermeloen sap. Bij het sap, doe je nog eens 250 ml water en ongeveer 120 ml citroen sap. Dit meng je met het afgekoelde suikerwater en laat je een nachtje in de koelkast staan. Je kunt dit prachtig serveren met een takje munt of een stukje watermeloen op de rand van het glas.

Nojito

HUH?… Typefout? Nee, dat zeker niet! Een nojito is een mojito, maar dan zonder alcohol. Dit is mijn persoonlijke favoriet en dit maak ik graag op zonnige dagen. Bij een cursus alcoholvrije-cocktails maken, voor mijn werk, heb ik dit drankje leren maken. Het voordeel van dit drankje is dat je het op ieder moment van de dag kan drinken en het lekker verfrissend is. Je kunt ook nog gewoon zelf terug naar huis rijden na deze creatie.

zomerse drankjes

Ongeveer drie partjes limoen doe je in je glas en deze plet je een beetje zodat de sap vrijkomt. Daarna doe je een half theelepeltje suiker er bij, dit is eigenlijk je geheime ingrediënt. Het haalt het koolzuur uit je drankje straks. Dan kneus je een takje munt in je handen en doe je deze ook in het glas. Je vult je glas nu tot de helft met 7-up of een andere variant van een ander merk. De rest van het glas vul je aan met ijsblokjes.

Met een glas ijskoud drinken kun jij nu in de zon gaan genieten van je eigen momentje. Extra lekker natuurlijk, want eigen brouwsels smaken nou eenmaal altijd beter!

Wat drink jij graag met warm weer?

Author Description

Gaat door het leven met een glimlach | Houdt van praten, schrijven, lezen en nog veel meer, maar vooral van bezig zijn |Volg je mij ook via instagram: @lisamarijkevdb

No Responses to “DIY zomerse drankjes”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*