Een best kept secret onder de hardloopschoenen? De Asics GT 2000

We kennen allemaal de Kayano, van Asics. Een van de meest klassieke modellen die ooit door de ontwerpers en fabrikanten van het Aziatische merk is voortgebracht. Een schoen die absoluut zijn waarde heeft bewezen in demping, duurzaamheid en een heerlijke pasvorm. We lichten er voor jou graag een model uit die ook uit de koker van Asics komt. Een model waarvan wij vinden dat deze weleens door kan gaan als een best kept secret onder de hardloopschoenen. We stellen de Asics GT 2000 aan jou voor.

Wat heb jij eigenlijk nodig om lekker te kunnen hardlopen? We merken dat het antwoord op die vraag afhankelijk is van de duur van een loop, de snelheid en het parcours. Maar toch, in de wensen voor hardloopschoen merken wij dat er een aantal universele gemene delers is. Pasvorm, gewicht, demping en duurzaamheid. We ontleden de 2000 aan de hand van deze vier beoordelingscriteria.

Voor overpronatie is dit een van de beste schoenen van Asics. De schoen is in staat om de loper stabiel en recht pas voor pas te laten zetten. In de middenzool van de schoen zit een robuuste gebalanceerde rif en deze constructie helpt niet alleen aan een stabiele pasvorm, het staat ook voor duurzaamheid.

Dan het gewicht. Met een standaardgewicht van 298 gram voor het mannenmodel en 235 gram voor het vrouwenmodel valt deze schoen in de onderste helft van de gewichtsklassen. En dat is opmerkelijk, gezien de vele functies de schoen biedt. Het gebalanceerde rif is de revue al gepasseerd. De schoen biedt nog veel meer.

Met behulp van de Dynamic DouMax-technologie vermindert de Asics GT 2000 de belasting voor de voeten. Dit is gunstig voor de spieren en het weefsel. En de pezen en de gewrichten. Bovendien geeft deze technologie extra ondersteuning aan de voeten en de benen. Het resultaat: een duurzame prestatie voor het lichaam. Met andere woorden, deze schoen vestigt extra veel aandacht aan het ontzorgen van het lichaam. Ook een vorm van duurzaamheid die niet onderbelicht mag blijven als we de Asics 2000 langs de kritische beoordelingslat leggen.

Zowel de voorvoet als de hielvoet kennen het befaamde Gel-dempingssysteem. Dit bestaat uit siliconengel. Deze demping verbetert de schokabsorptie, met name op de momenten waarop die er moet staan. Bij de afzet en de landing dus. Het ethyleen-vinylacetaat in de tussenzool verhoogt het energierendement van de loper. Kortom, uit jouw passen wordt meer energie gehaald doordat de schoen in staat is om neerwaartse kracht om te zetten in voorwaartse snelheid.

Wij vinden dit een bovengemiddeld intelligente schoen, die ook nog een strak en representatief voor de dag komt.

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Een best kept secret onder de hardloopschoenen? De Asics GT 2000”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*