Eigen groente verbouwen

Helemaal hot and happening op dit moment is het verbouwen van je eigen groente. We zijn ons steeds bewuster van de herkomst van de producten die wij eten en willen zelf ook graag een poging wagen. Hartstikke leuk zo een trend, maar echt makkelijk is het niet in het begin.

Ik ging langs bij de buurt tuinen in het dorp en verzamelde informatie. Sinds kort hebben wij thuis namelijk een kwekerij in onze vensterbank.Voor het eigen groente verbouwen zette ik de beste tips op een lijstje. Zo kun jij straks ook genieten van een lekkere zomerse salade uit eigen tuin.

Begin klein

De eerste tip ligt eigenlijk voor de hand. Loop niet te hard van stapel nu je de lente in je bol hebt. Groentes verbouwen is een kunst op zich. Voor je een hele tuin vol hebt met afgestorven plantjes, kun je misschien beter eerst oefenen met een paar plantjes. Dit scheelt je geld en je kunt alle aandacht geven aan deze groentes in spe.

Vergeet ook niet dat kleine plantjes kunnen zorgen voor een grotere oogst dan jij misschien wel had verwacht. Laat je verrassen als beginner. Er is waarschijnlijk nog zoveel dat jij niet weet over de groentes die jij dagelijks op je bord hebt liggen.

Eenvoudige groentes en kruiden

Ook is het verstandig om te beginnen met eenvoudige groentes en kruiden. Je kunt wel direct beginnen met het grotere werk en alle benodigdheden hiervoor aanschaffen, maar misschien valt het toch wat tegen. Door te beginnen met groentes als radijsjes, sla of worteltjes hou je jezelf ook gemotiveerd om er mee door te gaan.

Een andere goede beginners plant is de aardappel, die hebben we allemaal in huis en kun je zo planten. Dit moet wel in een diepere pot of zak. Een andere tip is het verbouwen van je eigen kruiden. Dit kan eenvoudig in de vensterbank, denk eens aan basilicum, peterselie en munt.

Gebruik plastic flessen

In het kader van de milieu vriendelijkheid, hergebruiken we gewoon oud plastic in plaats van dit weg te gooien. Je kunt plastic bakjes en flessen over je plantje heen zetten. Zo maak je je eigen kas en groeit je plantje sneller. Een plastic fles knip je kapot aan de bovenkant, maar de verpakking van je kant-en-klare maaltijd salade kun je er gewoon over heen zetten. Moet je deze natuurlijk wel even schoonmaken om andere eco-systemen te voor komen.

Ik hoop voldoende tips te hebben gegeven voor een mooie start van het eigen eten verbouwen. Een klein beginnetje zou je natuurlijk ook kunnen maken met de moestuintjes van de AH. Op de markt of in het tuincentrum zijn echter ook genoeg kiemen en zaadjes te vinden. Veel plezier met je eigen tuintje en ik hoop dat die van mij ook verder uitgroeit tot een succes!

Author Description

Gaat door het leven met een glimlach | Houdt van praten, schrijven, lezen en nog veel meer, maar vooral van bezig zijn |Volg je mij ook via instagram: @lisamarijkevdb

No Responses to “Eigen groente verbouwen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*