Favoriete recept: Bananenbrood

Zo nu en dan probeer ik eens iets te bakken wat zowel lekker als (tamelijk) gezond is. Vaak laat ik mij inspireren door de fantastische plaatjes op Pinterest wanneer ik al enige trek heb. Toen ik van de week voor de zoveelste keer een bananenbrood uit de oven haalde bleek dit niet alleen maar míjn favoriet te zijn..

Zonder grappen, nog geen twee dagen later was het complete bananenbrood verdwenen. “Heh?? Waar is het heen?” Vroeg ik met grote verbazing in huis. Drie betrapte gezichtjes gaven toe er een paar (lees: veel) stukjes van te hebben genomen. “Maar het is zo lekker!”. Ja, ja. Voortaan bewaken met mijn leven dus.

Omdat ik meestal tot het besluit kom om te gaan bakken op het moment dat de boodschappen er niet zo precies voor in huis zijn gehaald, is het altijd weer een verrassing hoe hij uitvalt. Dit maal heb ik gebruikt:

– 50 gram speltmeel
– 100 gram volkoren meel
– 3 bananen
– 2 eieren (bij gebrek aan 3, groot waren ze wel)
– Handje vol omega mix
– Klein handje amandelen
– 1,5 theelepel bakpoeder
– Honing (flinke scheut)
– Snufje zout
– Kaneel

Als topping heb ik er nog wat amandelschaafsel en cacao nibs over gestrooid. Bij ons thuis blijkbaar hét recept om het baksel zo snel mogelijk op te krijgen.

Schermafbeelding 2015-10-06 om 16.06.50

Author Description

4 Responses to “Favoriete recept: Bananenbrood”

 1. 08/10/2015

  Marushi Reply

  Heeerlijkkkkkk! Ik hou van bananenbrood!

 2. 08/10/2015

  Saar Reply

  Jammie!

 3. 09/10/2015

  Nesrin Reply

  Wat fijn dat er spelt- en volkorenmeel in gaat. Dit recept moet ik proberen, het ziet er heerlijk uit.

 4. […] op een zondagmiddag een bananenbrood klaar en stop de plakjes in de vriezer zodat ze lange tijd vers blijven. Kun je iedere ochtend een […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*