Tips voor fit ouder worden

Vorige maand was ik jarig. Nog steeds kijk ik uit naar mijn verjaardag als een klein kind want hoe leuk is het om een dag te hebben dat iedereen speciaal voor jou langskomt, de hele dag taart te eten, cadeautjes te krijgen en alleen maar gezelligheid om je heen? Uiteraard brengt het ook met zich mee dat je weer een jaartje ouder bent geworden en zo tikte ik vorige maand de 26 (!) jaar aan. Ik ga richting de 30…

Ik heb het ‘geluk’ dat iedereen om mij heen ouder is dan ik waardoor ik altijd jong lijk. Wel ben ik bezig met hoe je zo fit, gezond en mooi mogelijk ouder wordt. Er zijn een aantal leefgewoontes die ik iedere dag trouw nastreef:

Veel bewegen

Sporten in de sportschool heb ik geprobeerd, maar is gewoon niets voor mij. Ik vind het heel belangrijk om in je vrije tijd dingen te doen waar je blij van wordt en dus heb ik mijn sportschoolabonnement lang geleden al opgezegd. Liever ga ik naar buiten om te bewegen. Veel wandelen en fietsen in de natuur. Heerlijk vind ik dat! Niet alleen de beweging, maar ook het buitenzijn en de frisse lucht doen je gezondheid goed. Ik zet iedere dag minstens 12.000 stappen en doe dat samen met mijn grote vriend Tommy (woef!). Hij blij, ik blij.

Voeding

Ja, ik let op wat ik eet en vind het heel belangrijk om op een gezond gewicht te blijven. Koken met veel verse groenten en zonder pakjes en zakjes. Daarnaast drink ik veel water en gember thee. Maar ik geloof er ook heilig in dat genieten ook heel gezond is en dus houd ik ook van een lekker stuk taart, een patatje in het weekend en een goed glas wijn.

Geen stress

Helemaal geen stress is natuurlijk (helaas) onvermijdelijk, maar ik vind het wel belangrijk om dit tot een minimum te beperken door een juiste balans tussen werk en privé. Als zelfstandig ondernemer zou ik altijd wel aan het werk kunnen gaan, maar ik kies er heel bewust voor om ook voor werktijden te kiezen. En te profiteren van het eigen baas zijn wanneer het bijvoorbeeld lekker weer is.

Luisteren naar je lichaam

Dit is iets waar ik de laatste tijd steeds meer mee bezig ben. Wat voel ik, wat speelt er, waar zijn mijn gedachten? Niet te veel piekeren, maar wel heel bewust van dat alles er ‘mag’ zijn. Als je het vervolgens ook maar weer los kunt laten en accepteren. Voel je dat je behoefte hebt om alleen te zijn of om even ”uit” te staan? Doe dit dan ook vooral en wees lief voor jezelf. Zo ga ik straks even een verse bloemen in huis halen en de nieuwe VT wonen.

Een fijn thuis

Op dit moment wil ik nog zeker honderd jaar in ons fijne huis blijven wonen. Ik ben zo verliefd op deze plek en we voelen ons zo goed hier, dat ik 100% zeker weet dat een fijn thuis ook bijdraagt aan je welzijn. Je hoort weleens vaker dat ouderen hard achteruit gaan op het moment dat ze naar een tehuis gaan. Ik denk dat, zolang het kan, het heel gezond is om te blijven wonen in het huis waar jij je prettig voelt. Liever een aantal aanpassingen binnenshuis om het wonen op een oudere leeftijd ook nog mogelijk te maken, dan naar een aangepaste woning te moeten. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor aanpassingen in jouw woning? Op Trapliftenvergelijken.nl kun je online prijzen van trapliften vergelijken.

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Tips voor fit ouder worden”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*