Fit worden doe je zo!

Op gewicht blijven of afvallen is voor heel veel mensen iets waar ze dagelijks mee bezig zijn. Vaak in de eerste plaats omdat het gewoon net iets mooier staat, maar daarnaast is een gezond gewicht natuurlijk ook erg belangrijk voor je lichaam. Je voelt je er fitter door, hebt meer energie en een betere weerstand. 

De sportschool is niet mijn favorite place to be. Na een lange werkdag vind ik het heerlijk om thuis te komen en kan ik vaak geen energie opbrengen om naar een sportschool te gaan. Veel liever ga ik samen met mijn vriend naar buiten toe voor een lekkere wandeling of een fietstocht. Quality time samen, frisse lucht én sportief bezig zijn. Drie vliegen in één klap! Ook fit worden zonder sportschool? Hierbij mijn tips:

Wandelen

Deze staat bij ons op 1 omdat de hond hier ook veel behoefte aan heeft. We wandelen graag in het park, het bos of een mooi natuurgebied hier in de buurt. Wanneer je op een stevig tempo doorloopt, verbrand je flink wat calorieen. Bovendien werkt de natuur heel rustgevend en is dit iets wat je gemakkelijk samen met een vriend(in) kunt doen. Kijk meteen even of je ook een (buur)hond mee kunt nemen voor extra wandelplezier.

Fietsen

Fietsen is ook zo’n fijne activiteit om samen te doen. Je kunt lekker bijkletsen en eventueel afspreken om iets gezelligs te gaan doen. Bezoek bijvoorbeeld eens een museum in een stad verderop en ga er op de fiets naar toe. Ook leuk en nog iets sportiever: racefietsen! Op hoog tempo verbrand je natuurlijk meer calorieën en je kunt zo grotere afstanden afleggen. Met een racefiets van Mantel.com weet je zeker dat je een fiets hebt die goed bij je past. Ze hebben speciale damesmodellen en ook voor beginners (en pro’s) is er genoeg keuze.

fit worden doe je zo

Tennis

Hoe leuk is het om een spelletje te spelen waarbij je ook nog werkt aan je conditie? Denk bijvoorbeeld aan een potje tennis. Leuk om met vrienden te doen en zo een potje te dubbelen bijvoorbeeld. Geen zin om geld uit te geven aan een baan? Met een volleybal of badmintonrackets kun je je in het park ook heel goed vermaken.

Skeeleren

Waarschijnlijk is skeeleren iets wat je vroeger wel eens hebt gedaan, maar waarom zou je de draad niet weer oppakken? Helemaal met lekker weer is dit een hele leuke sportieve activiteit waar je flink wat calorieën mee verbrandt.

Veel succes en vergeet niet om er ook van te genieten!

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Fit worden doe je zo!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*