Fit worden met een kuur #3

Toegegeven: deze 9 dagen vallen mij iets zwaarder dan verwacht, met name mentaal (lees hier hoe het mij verging in deel 1 en deel 2). Ik merk dat ik moeite heb met het blokken van de gedachte aan eten. Hoe kan het ook anders: op TV, social media, sociale gelegenheden: echt o-ve-ral draait het om eten. Maaar, de resultaten beginnen zichtbaar en voelbaar te worden wat ontzettend motiveert. Go go go.

Dag 4

Wakker geworden met een lichte hoofdpijn en een blaas die op knappen staat (2 liter éxtra water per dag, just saying). Het honger gevoel blijft verrassend genoeg wél nog even achterwege. Na mijn ontbijtshake met deze keer blauwe bessen zakt mijn hoofdpijn gelukkig weer weg.

Mede dankzij mijn winkelwerk kom ik gemakkelijk aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid beweging. Moet wel bekennen dat ik het stretchen (telt uitrekken op bed ook?) en de warming-up nogal eens vergeet. Mijn avondmaal, kip met zilvervliesrijst en diverse groente, is qua hoeveelheid misschien een tikkie uit de hand gelopen maar ik zit eindelijk weer een keer écht vol.

Schermafbeelding 2017-01-24 om 17.53.58

Dag 5, 6 en 7

Deze drie dagen verlopen eigenlijk vrijwel hetzelfde. Hoewel ik twee behoeftes (lees: koffie en brood) toch wel als een groot gemis zie begin ik verder te wennen aan deze suiker-, saus- en zoutarme levensstijl. Ik merk dat mijn energielevel omhoog gaat en ik ook weer beter slaap. Natuurlijk blijf ik gezien de hoeveelheid calorieën wel wat honger houden, maar zelfs dat went.

Hoewel ik blij ben dat ik straks weer mag ontbijten met iets anders, weet ik wel dat ik deze shakes zal blijven gebruiken in mijn dagelijks leven. Bijvoorbeeld als tussendoortje op mijn werk of na het sporten. Ook een aantal van de optionele recepten (de tortilla’s, mmm) zijn zo goed bevallen door zowel mijzelf als mijn mede-eter dat wij ook deze er zeker weten in zullen houden.

Hoewel ik nog twee dagen te gaan heb kan ik nu alvast stellen dat mijn drang naar onder andere koekjes en chocola hard is verminderd. Hoera! De suiker is mijn lijf uit.

Lees de volgende keer hoe de laatste twee dagen vergaan het wat de resultaten zullen zijn!

Author Description

No Responses to “Fit worden met een kuur #3”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*