Gezond afvallen zonder crash dieet

Een gezonde levensstijl vind ik erg belangrijk. Ik hanteer al jaren de 80/20 regel en vind dit de ideale manier om gezond én lekker te kunnen leven. Ik geloof er dan ook heilig in dat dit vele malen beter werkt dan jezelf alles verbieden en op een streng crash dieet gaan. Zorg voor een goede balans, eet niet te veel koolhydraten en vergeet ook zeker niet te genieten. 

De 80/20 regel

Het uitgangspunt van de 80/20 regel is dat je in ieder geval voor 80% gezond eet en de overige 20% wat vrijer mag zijn. Zo kun je bijvoorbeeld in het weekend zonder schuldgevoel ontbijten met een croissant en gezellig borrelen met wijn en kaas (!). Ik vind het zelf heel prettig om zo een goede balans te creëren. Heb je een etentje of verjaardag in de avond? Zorg dan dat je overdag gezond eet zodat je ‘s avonds wat extra kan hebben. Ook wanneer je een paar kilo kwijt wil is dit wat mij betreft de ideale methode. Je kunt er ook voor kiezen om wat strenger te zijn en voor 90/10 te gaan.

Gezond afvallen

Een andere manier voor gezond afvallen is een eiwit dieet. Met dit dieet bouw je aan een gezonde en duurzame levensstijl en het gaat dus verder dan alleen een dieet om ”even” af te vallen. Het is succesvol op de lange termijn en geschikt voor iedereen die wat kilo’s kwijt wil én bewust kiest voor een gezonde levensstijl. Bij dit dieet staan eiwitrijk, koolhydraatarm en vetarm centraal. Je spiermassa blijft intact wanneer je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Dit is erg belangrijk bij het afvallen omdat spiermassa nodig is om vetten te verbranden. Ook stillen eiwitten de trek waardoor het volhouden van dit dieet gemakkelijk gaat. Dierlijke eiwitten kun je vooral vinden in vlees, eieren, vis, melk(producten) en kaas. Plantaardige eiwitten vind je onder andere in noten, graanproducten, paddestoelen, soja en bonen.

Geen idee of je op de goede weg bent? Houd eens een week een eetdagboekje bij om te kijken hoeveel calorieën je eigenlijk binnenkrijgt op een dag. Ikzelf vind dit dé manier om beter inzicht te krijgen in je eetpatroon. Vaak ben je er namelijk helemaal niet van bewust waar eventuele valkuilen zitten. Wel zou ik adviseren om het voor een bepaalde periode te doen zodat het geen obsessie wordt.

En vergeet niet; overal waar je te voor zet is niet goed dus ga ook niet voor te gezond want het moet wel leuk blijven. ;)

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Gezond afvallen zonder crash dieet”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*