Gezond leven + kantoorbaan

Sinds kort heb ik dan echt het vrije/studerende/bijbaanhebbende leven ingeruild voor een baan. Eentje van 32 uur per week en eentje waarbij ik precies kan en mag doen wat ik leuk vind. Ik mag mij namelijk de hele dag bezighouden met schrijven, lifestyle, mode en gezondheid. Het betekent ook dat ik ineens vier dagen op kantoor zit en stiekem was ik even bang dat dat niet gepaard kon gaan met mijn huidige (redelijk gezonde) levensstijl. Niets is minder waar kan ik jullie inmiddels vertellen en met een beetje handigheid kun je heel goed én die baan hebben én voldoende bewegen én gezond eten.

Een goed begin is het halve werk

Mijn dag begint standaard met twee grote glazen water met citroen. Aangezien je lichaam ‘s nachts veel vocht verliest, brengen we het vochtgehalte in de ochtend natuurlijk graag weer op peil. Daarna ga ik aan de slag met mijn blender. Oftewel: ik gooi er een banaan, sojamelk en spinazie in. Soms voeg ik daar nog aardbei, goji bessen, courgette of paprika aan toe. Hoppa, meteen een flinke portie vitamine, ijzer en mineralen binnen. Omdat ik met enkel een smoothie niet het idee heb iets te hebben gegeten, eet ik er nog een rijstwafel of beschuitje bij.

Een goed begin is maar de helft

Meestal kan ik het prima tot de lunch (+- 12.30u) volhouden. Mocht dit niet lukken, kan ik altijd terugvallen op mijn voorraad tussendoortjes. Die bestaat eigenlijk altijd uit fruit, 80% cacao chocolade, wortel/komkommer of nootjes. Tijdens de lunch eet ik meestal twee speltcrackers met hummus, kipfilet of avocado en eet hier het eitje bij. Soms wissel ik dit af met een salade. Omdat ik appels en peren maar saai vind, maak ik deze tussendoortjes altijd klaar met kaneel en/of pindakaas. Verder drinken we hier bijna aan een stuk door groene thee, mij hoor je niet klagen! Lijkt misschien weinig qua eten, maar ik ben van mening dat als je niet veel energie verbruikt, je ook niet veel energie tot je hoeft te nemen. Tenzij je buik rammelt natuurlijk.

Beweging

Ja heikel punt. Naast de beweging die je hebt om op de plek van (werk)bestemming te komen, zit je verder de hele dag. Ik vind het daarom heerlijk om iedere avond na werk naar de supermarkt te lopen om boodschappen te doen. En als de boodschappen in huis zijn, trek ik mijn hardloopkleren aan. Of nou ja, dit gebeurt zo’n drie keer in de week. Eerst even wat krachtoefeningen en dan naar buiten. Na een dag binnen gezeten te hebben, moet ik er niet aan denken om de sportschool in te gaan dus vind het heel prettig om lekker in de natuur te rennen. Inmiddels rammel ik wel van de honger dus gauw onder de douche en de keuken in voor een lekkere maaltijd. Op overige (vooral regenachtige) dagen probeer ik altijd even twintig minuten te hoepelen of de oefeningen van Kayla BBG uit te voeren.

Gezond leven en een kantoorbaan gaan dus prima samen. Vervolgens is het in het weekend tijd om uit te pakken, en dat doe ik dan ook graag. :)

gezond leven en een kantoorbaan

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

One Response to “Gezond leven + kantoorbaan”

  1. 19/08/2015

    Nesrin Reply

    Goed artikel en fijn dat je je er zo van bewust bent dat er ook echt nadelen aan kleven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*