Hemels Recept: chocolade cake

Het aller lekkerste cheat-day recept is wat mij betreft bekend. Aangezien je zo een geweldig recept natuurlijk niet voor jezelf mag houden, zal ik het dan ook met liefde delen.  Voor de lezers die net weer back-on-track van zijn van hun gezonde leven of die nu echt hebben besloten gezonder te gaan leven: Eventjes oogjes dicht en snel dit artikel wegklikken (of niet natuurlijk, als je wilt weten wat je mist). Want deze bake-my-not chocolade cake is echt onweerstaanbaar!

Ingrediënten:

 • 300 gram chocolade in stukjes
 • 400 gram melk
 • 75 gram boter
 • 175 gram sultana rozijnen
 • 125 gram marsmallows in stukjes
 • 200 gram biscuitjes in stukjes

Bereidingswijze:

Pak een (oven)schaal en check of deze in je koelkast past. Smelt de chocolade, boter en melk in een pan op laag vuur tot het een gladde massa wordt. Haal de pan dan van het vuur en laat het zo een vijf minuten afkoelen. Doe de rest van de ingrediënten bij de pan in en roer tot alles bedekt is met chocolade. Doe alles in de schaal en zet het voor minstens vier uur in de koelkast. Geloof mij maar als ik zeg dat dat het moeilijkste deel van de bereiding is: er van afblijven! Maar het is het meer dan waard. Als het afgekoeld is kun je het in kleine blokjes snijden en op een mooi bordje leggen, dat wordt smullen!

Waar dit recept vandaan komt weet ik eigenlijk niet. Ikzelf heb het van mijn tante gekregen en heb het een en ander aangepast. Laten je mij jouw creaties zien en laat je weten wat je ervan vond met de #verrassendgenoeg op instagram?

Eetsmakelijk!

chocolade cake

Wat is jullie favoriete guilty pleasure?

Author Description

Gaat door het leven met een glimlach | Houdt van praten, schrijven, lezen en nog veel meer, maar vooral van bezig zijn |Volg je mij ook via instagram: @lisamarijkevdb

6 Responses to “Hemels Recept: chocolade cake”

 1. 23/09/2015

  Sharity Reply

  OMG, dattie eruit als “heaven” oei oei oei.. Zal vast machtig zijn..

 2. 23/09/2015

  Marion Reply

  OOoh ik hunker nu zo erg naar chocola!

 3. 23/09/2015

  Naomi Reply

  oh dat ziet er echt heerlijk uit !

 4. 23/09/2015

  evelien Reply

  oooooh jummieeee! Lekker, ik vind chocolade cake altijd een feestje. :-)

 5. 23/09/2015

  Nesrin Reply

  Oh man…Dit klinkt en ziet er heel goed uit. Dit recept is nieuw voor mij! Must try.

 6. 23/09/2015

  Inge Reply

  Normaal ben ik niet zo’n grote chocolade fan. Een stukje chocolade is lekker, maar taart/cake/mousse/vla/watdanook vind ik vaak teveel. Ja, teveel chocolade ja ;) Maar dit klinkt meer als een chocoladereep met rozijntjes en biscuitjes.. dat moet ik toch een keertje uitproberen :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*