Lekker recept: pasta met salami en tomaat

Eens heel iets anders: een recept. Het gaat hier om macaroni. Meestal wordt dat op een vrij standaard manier klaargemaakt met gehakt, groente en saus. Ergens in de afgelopen drie jaar heb ik een recept opgepikt, vraag me niet hoe, want dat weet ik niet meer, maar het is lekker en heel anders!

De standaard pot macaroni eet ik nu nagenoeg nooit meer. Laatst bij vriendinnetje @nynkep weer eens gegeten, en meteen ook even vermeld dat ik ook een lekker recept heb. Mijn eigen moedertje wil het recept ook graag weten. Dus vandaar, ik pak mijn kans en deel het maar meteen met de hele wereld. Macaroni met salami, tomaat en mozzarella.

Boodschappen

  • Genoeg macaroni voor het aantal mensen waarvoor je wilt koken
  • Tomaten, liefst vleestomaten want die zijn minder waterig (reken met 3 vleestomaten per 2 personen)
  • Ui (één ui per 2 personen)
  • Mozzarella (één bol voor 2 personen) 
  • Salami, dat kan een pakje met plakjes zijn of een worst (150gram) (1 pakje voor 2 personen)
  • Oregano, basilicum en peterselie (gedroogd bijvoorbeeld, maar vers kan ook)
  • Een koekenpan en pan voor de macaroni

Voorbereiding

Snij de tomaten in hapklare stukjes. Vind je velletjes in je saus niet lekker, haal dan het velletje er eerst af door de tomaten kort (minuutje ongeveer) in kokend water te leggen en ze daarna te laten schrikken in koud water. De velletjes kun je daarna makkelijk eraf pellen.

Snipper de ui. Snij de plakjes salami in blokjes of de worst in blokjes. Snij ook de mozzarella ergens tussendoor alvast in blokjes en hak eventueel de kruiden fijn. Ook dat kan wellicht ergens tussendoor. Nu gaan we de boel koken hoor!

Pak eerst een pan met water voor de macaroni. Kook de macaroni gewoon volgens de aanwijzingen op het pak. In de tussentijd kun je de saus gaan maken.

Het koken zelf

Gooi wat olie of boter in een koekenpan, zet het vuur middelhard aan en als de pan heet is gooi je de ui erin. Zodra de ui  een beetje zacht begint te worden gooi je ook de salami erbij. Af en toe even omscheppen en even wachten tot de salami  overal een beetje aangebakken is. Voeg nu de tomaten toe en desnoods een slokje water om het geheel een klein beetje te laten sudderen. Laat het zo zachtjes een minuut of tien pruttelen. Doe op het laatste moment de kruiden erbij, ongeveer 2 theelepels basilicum, 3 theelepels oregano en een halve theelepel peterselie. Maar je moet zelf even proeven of het niet te sterk wordt, ieders smaak qua kruiden is tenslotte anders! Nog een minuutje of 2 laten koken en dan over de macaroni gieten. De mozzarella kun je er nu ook bij doen. Wil je de mozzarella lekker zacht dan kun je de stukjes net na de kruiden toevoegen aan de saus. Hou er dan wel rekening mee dat je draden krijgt en dat schept wat moeilijk op.

Eet smakelijk!

Laat in de comments even weten of het gesmaakt heeft! Overigens waardeer ik input op dit recept, maar volledige recepten liever NIET in de comments! Beter een linkje naar het recept elders ;-)

Annelies Verhelst (102 Posts)

Annelies bewijst graag dat techniek niet moeilijk hoeft te zijn en is dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken, boeken lezen, films en series kijken, eindeloos nerden en meer. Baas van intogadgets.nl, heeft ooit Verrassendgenoeg.nl opgericht, bijna altijd online en heeft over alles een mening. Heeft óók gewoon een vaste baan...


Author Description

Annelies bewijst graag dat techniek niet moeilijk hoeft te zijn en is dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken, boeken lezen, films en series kijken, eindeloos nerden en meer. Baas van intogadgets.nl, heeft ooit Verrassendgenoeg.nl opgericht, bijna altijd online en heeft over alles een mening. Heeft óók gewoon een vaste baan...

No Responses to “Lekker recept: pasta met salami en tomaat”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*