Tip: Luchtzuiverende planten

Staat “gezonder leven” ook dit jaar weer bij jou tussen de goede voornemens? Voor dat je gaat beginnen met afvallen, sporten en gezonder eten heb ik iets anders waar je eens naar moet gaan kijken. Je zit namelijk het grootste deel van de dag binnen in een ongezonde en soms muffe lucht. Dat kun je veel makkelijker aanpakken dat dat dieet of die volledig nieuwe routine!

Nu is het natuurlijk hartstikke goed om de buitenlucht op te zoeken. Zo pak je wat vitamientjes mee en ben je actiever. Door de gezonde buitenlucht wat meer naar binnen te halen, ben je echter nog gezonder bezig als je even geen tijd hebt om naar buiten te gaan. Ook binnen ademen we namelijk allemaal stoffen in, die niet zo goed voor ons zijn. Niet alleen zonde van je gezondheid, maar ook dom want we kunnen dit op een stijlvolle manier gewoon tegen gaan. Namelijk met luchtzuiverende planten.

Top 3 luchtzuiverende planten

Op nummer 1 in de luchtzuiverende planten top 10 staat de goudpalm. Laat ik nou net deze parel in mijn kamer hebben staan. Als we het over een eye-catcher hebben, dan hebben we het over de goudpalm. Ik heb hem zelf op een krukje staan zodat ik er niet tegen aan loop, het is namelijk wel een vrij forse plant. Deze planten zijn best wel prijzig in het tuincentrum. Nu krijg jij een gratis tip van mij, deze planten zijn bij de IKEA helemaal niet zo duur! Mijn eigen luchtzuiveraar komt bij de IKEA vandaan en doet het al meer dan een jaar prima.

Heb je nou iets minder ruimte voor een mooie plant, denk dan eens aan de klimop. Je kunt klimop in een eenvoudige pot zetten of ophangen. Ook stijlvol is de klimop bovenop je kast, bladeren groeien dan langs je kast naar beneden. Vooral met een witte achtergrond komt deze luchtzuiveraar heel mooi uit. Nog een plus puntje is dat zowel de goudpalm als de klimop bijna niet dood te krijgen zijn. 1 á 2 keer per week water is meer dan voldoende.

Dan de studentenplant der studentenplanten, de sansevieria. Waren de bovenste 2 al niet dood te krijgen, deze is echt heel makkelijk in de verzorging. Het kan zelfs uitgroeien tot een flinke plant, ook als jij hem al weken was vergeten. Vooral mooi is de sansevieria in minimalistische omgeving, het heeft namelijk wat weg van de cactus. Met als verschil dat deze de lucht meer zuivert en daarmee jou een dienst bewijst.

Deze planten helpen jou om de lucht wat op te schonen. Het blijft daarnaast natuurlijk belangrijk om goed te ventileren. Sla ook zeker je buiten momentje niet over. Sterker nog, ga maar wat vaker naar buiten. Er is niets zo goed om je hoofd leeg te maken, dan een wandelingetje op zijn tijd!

Author Description

Gaat door het leven met een glimlach | Houdt van praten, schrijven, lezen en nog veel meer, maar vooral van bezig zijn |Volg je mij ook via instagram: @lisamarijkevdb

No Responses to “Tip: Luchtzuiverende planten”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*