Meer hygiëne in de badkamer

Hoe voorzichtig je ook probeert te zijn. Een badkamer zal altijd vies worden. Je bent hierdoor gedwongen om regelmatig de badkamer weer eens schoon te maken om de hygiëne te waarborgen. Dit is natuurlijk wel belangrijk in een kamer waar we onszelf wassen.

Gelukkig zijn er wel enkele manieren waarop je de badkamer zo schoon en hygiënisch mogelijk houdt. Hierdoor hoef je minder tijd te besteden aan het schoonmaken. De loodgieter Den Haag deelt enkele tips. Sommige tips vereisen een complete badkamer renovatie terwijl anderen een stuk makkelijker toe te passen zijn.

Investeer in een badkamerventilator

Een tip die je zeer makkelijk kunt toepassen is investeren in een goede badkamerventilator. Wanneer jouw badkamer nog niet van een ventilator is voorzien waarmee de vochtige lucht afgevoerd wordt dan is dit absoluut noodzakelijk. Door het afvoeren van vochtige lucht voorkom je dat schimmel in de badkamer ontstaat.

Dit is noodzakelijk om de hygiëne te waarborgen. Zelfs als je al een ventilator in je badkamer hebt is het de moeite waard om in een beter model te investeren. De nieuwste modellen badkamerventilators zijn namelijk krachtiger, stiller en energiezuiniger.

Makkelijk schoon te maken toilet

Iedereen die weleens een badkamer schoon heeft gemaakt weet dat het toilet één van de moeilijkste plekken is om schoon te maken. Niet alleen is het een onaangename klus door de vieze luchtjes die hiermee gepaard gaan, maar een toilet kent ook lastig te bereiken plekken die je schoon moet maken. De rand tussen de pot en het waterreservoir is hier een goed voorbeeld van.

Wanneer je een toilet koopt dat gemaakt is uit één stuk porselein heb je dit probleem niet meer. Je hebt tegenwoordig zelfs hightech toiletten die zichzelf schoonmaken.

hygiene in de badkamer

Handsfree de kraan aanzetten

Vaak wordt gezegd dat de deurklink de meest onhygiënische plek is in huis. Dit komt omdat iedereen de klink met zijn of haar handen vastpakt. Dit gaat ook op voor de knop van de kraan. Deze pakken mensen zelfs vast net voordat er een noodzaak is om hun handen te wassen.

Je zou daarom denken dat dit een plek is die nog onhygiënischer is dan de deurklink. In openbare toiletten wordt hier al rekening mee gehouden door kranen met een bewegingssensor te gebruiken. Hierdoor kan je handsfree de kraan aanzetten. Deze kranen met sensoren kan je ook in de badkamer thuis laten installeren.

Geen tegels meer in de badkamer

Onhygiënische plekken in de badkamer ontstaan vaak als gevolg van de tegels op wanden en vloeren. Het zijn eigenlijk niet de tegels zelf die voor een probleem zorgen maar de voegen tussen de tegels. Hier hoopt vaak vuil op en de voegen zijn bovendien zeer moeilijk schoon te houden.

Een maatregel zou zijn om grotere tegels te kopen waardoor er minder voegen zijn. Er is echter ook een oude Marokkaanse techniek om muren en vloeren af te werken. De techniek heet tadelakt en het is een afwerking van waterdicht kalksteen dat ook nog eens bestand is tegen schimmelvorming.

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Meer hygiëne in de badkamer”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*