Paaslunch / brunch in stijl, een paar lekkere recepten

Net als veel Nederlandse feestdagen staat Pasen in het teken van lekker eten. Dit is al jaren zo en als afsluiting van de vastenperiode die ervoor zit (officieel) is het helemaal niet verkeerd om met een lekkere Paaslunch of brunch de 1e of 2e Paasdag te beginnen. Om wat inspiratie op te doen, hieronder een paar recepten voor lekkere dingen om zelf te maken.

Scones (voor 12 stuks)

Ingrediënten: 250 gr zelfrijzend bakmeel, een snufje zout, 30 gr koude boter (in hele kleine klontjes gesneden), 1 ei, 2-4 el suiker en 1 dl zure room (yoghurt of kwark is ook een optie), 75 gr rozijnen of krenten.

Bereiding: Verwarm de oven voor op 200°C. De temperatuur is belangrijk, aangezien de scones snel moeten rijzen. Meng eerst de droge delen met de boter en wrijf het mengsel tussen je vingers tot het fijnkruimelig is. Voeg dan het ei en de zure room toe en kneed dit tot een soepele deegbal. Voeg als laatste de vulling toe en meng alles goed door elkaar.
Rol het op een dun met bloem bestoven werkvlak uit tot een dikke lap van 2 cm en steek er rondjes met een diameter van ± 5 cm uit. Kneed restjes deeg kort samen, rol weer uit en steek weer uit. Ga zo door tot het deeg op is. Leg de rondjes op een bakplaat met wat tussenruimte – bakplaat goed invetten of bakpapier gebruiken. Bestrijk de deeg rondjes met geklopt eierdooier voor een mooie glans en bestrooi ze met wat grovere suiker.
Bak ze in 20-30 minuten in het midden van de oven tot ze net licht goudbruin gekleurd zijn, niet te donker. Serveer de scones met lekkere zoete jam.

Variatie: Voor hartige scones kan je ook geraspte geitenkaas en kruiden toevoegen in plaats van rozijnen en suiker. Deze scones kan je serveren met honing.

Frisse fruitsmoothie (6 personen)

Naast allerlei zoetigheden is een flinke dosis vitaminen in het voorjaar geen overbodige luxe. Met deze lekkere frisse fruitsmoothie kom je wel aan de dagelijkse hoeveelheid Vitamine C.

Ingrediënten: 2 bananen (gekoeld), ? glas mangostukjes of aardbeipartjes, 0,4l gekoelde druivensap, 0,25l magere yoghurt, 1 el honing, optioneel 2 el pistachenootjes.

Bereiding: Doe de banaan, mango of aarbei, druivensap, yoghurt en honing in de blender. Blend de smoothie tot deze mooi glad is geworden. Besprinkel de smoothie eventueel met gemalen pistachenootjes.

Variatie: Voor de twee-kleurensmoothie maak je de helft met mangostukjes en de helft met aardbeistukjes. Doe de twee smoothieversies in twee schenkkannen. Schenk vanuit beide kannen tegelijkertijd de smoothie in een glas voor het twee-kleurenmengsel. Daarna niet doorroeren.

Meer paaslunch receptideeën

Wat serveer jij zelf voor lekkers tijdens de paaslunch of brunch?

Roelfina van Zandwijk (3 Posts)

Hoi, ik ben Roelfina van Zandwijk, 30 jaar, wonend in Enschede. Ik werk als online marketeer bij Nedap in Groenlo. Bloggen doe ik graag over van alles en nog wat, geen vastomlijnd thema en wekelijks is er op mijn blog een bijdrage te vinden van Photo Friday. Naast de online wereld ben ik ook actief met duiken en stijldansen. Je kan mijn blogs lezen op Roelfina.net of op Twitter @roelfina


Author Description

Hoi, ik ben Roelfina van Zandwijk, 30 jaar, wonend in Enschede. Ik werk als online marketeer bij Nedap in Groenlo. Bloggen doe ik graag over van alles en nog wat, geen vastomlijnd thema en wekelijks is er op mijn blog een bijdrage te vinden van Photo Friday. Naast de online wereld ben ik ook actief met duiken en stijldansen. Je kan mijn blogs lezen op Roelfina.net of op Twitter @roelfina

No Responses to “Paaslunch / brunch in stijl, een paar lekkere recepten”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*