RAWrrrr cacao

Rauw cacao, je hebt er vast al van alles over gehoord en/of gelezen. Dat had ik in ieder geval wel. Rauw cacao bevat geen suiker en melk, maar wel alle gezonde vitamines, mineralen en vezels waardoor het ook wel gezien wordt als superfood. En het allermooiste: het is nog steeds chocola, daar worden we toch blij van? 

Oké, eerlijk toegeven, het is even wennen qua smaak. Normale chocola bestaat voor zo’n groot deel uit melk en suiker, dat de pure smaak van cacao toch net even wat tegenvalt. De smaak is namelijk bitter en dat is even wat anders dan we gewend zijn van een Milka reep. Ik heb zelf de Raw Cacao poedervariant en de nibs. Hier een aantal tips hoe je deze lekker kunt nuttigen:

 • Gezonde chocolademelk! Eerlijk gezegd was het hier mij vooral om te doen in eerste instantie. Ik wil met dit weer gewoon lekker ‘s avonds genieten van een warme choco, maar dan wel op de gezonde manier als dat kan. En dat kan! Met rauwe cacaopoeder, amandelmelk, honing en kaneel bijvoorbeeld.
 • Schermafbeelding 2014-10-23 om 15.02.24Een andere hele simpele (en bijzonder lekkere!) variant met rauw cacao is natuurlijk de smoothie. Fan van een banana split? Maak dan een smoothie met banaan, rauwe cacao nibs en/of poeder en amandelmelk. Of gooi zoals ik zelf regelmatig doe gewoon van alles bij elkaar (banaan, aardbei, kokos, vanille, cacao…) en het smaakt iedere keer weer verrassend.
 • Rauwe cacao balletjes! Bij mij staan ze hoog op mijn to do list dus ik verwijs jullie door voor alle tips en trucs. Schijnt trouwens ook goed te kunnen met pindakaas, voor de liefhebber…
 • Rauwe cacao poeder en snibs kunnen goed gebruikt worden voor in toetjes, maar ook als toevoeging bij het bakken. Denk bijvoorbeeld aan pannenkoekjes, koek en cake. Een lekkere en gezonde touch!

Genoeg variaties mogelijk dus. En mocht je nog super lekkere ideeën en recepten hebben, deze zijn altijd welkom!

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

4 Responses to “RAWrrrr cacao”

 1. 23/10/2014

  Anne - Gowk- Reply

  oke dit meisje is overtuigd zodra je het woord warme chocolademelk noemde, dit ga ik zeker proberen!

 2. Wow! Dit ga ik zeker proberen :)Vooral de warme chocomelk klinkt goed!

 3. 27/10/2014

  Rachella Reply

  Klinkt goed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*